Recent a fost suspendată activitatea un număr de pagini în limba engleză de pe Twitter, care iau in derâdere activitatea lui Vladimir Putin și ai altor oficiali din guvernul rus, relatează Daily Telegraph. Fanii acestor conturi cred că în spatele acestei actiuni sunt trolii de la Kremlin, care cu plângerile lor au forțat rețeaua socială sa închida paginile in cauza.

twitter

Daily Telegraph sustine ca cel putin 5 pagini populare anti-Kremlin în limba engleză au fost suspendate pe Twitter. Acest lucru a provocat nemulțumiri în rândul abonaților care vorbesc despre cenzura in serviciul Kremlinului.

Cel mai popular dintre conturi a fost @DarthPutinKGB*, care îl parodia pe președintele rus Vladimir Putin și care avea mai mult de 50.000 de abonati. Marti, 31 mai, pagina afișa mesajul: „Cont suspendat”.

O altă pagină, care a fost oprita pe  Twitter este @SovietSergey, dedicata ministrului rus de externe, Serghei Lavrov.

In plus, au încetat să funcționeze și alte conturi de acest gen, unul lua in derâdere activitatea ambasadorului rus în Marea Britanie, Alexandr Yakovenko, altul se concentra asupra întregii țări.

Și, deși astăzi unele si-au reluat activitatea, @DarthPutinKGB și o serie de alte pagini au ramas blocate.

Utilizatorii Twitter sunt revoltati de cele întâmplate.

Brian Whitmore de la Radio Europa Liberă a scris: «DarthPutinKGB este ostatic. Ziua a doua”.twitter1

Un alt utilizator a comentat ironic activitatea rețelei sociale: «Twitter spune că propaganda, dezinformarea și incitarea la ură sunt în ordinea lucrurilor, dar parodia este interzisa”.

Purtătorul de cuvânt al Twitter a refuzat sa comenteze din motive de securitate și confidențialitate. Cu toate acestea, printre motivele pentru blocare este regula care spune ca paginile trebuie sa fie marcate expres ca sunt parodie. În opinia Twitter, din descrierea paginii trebuie să reiasa clar faptul că aceasta este o „parodie, fals sau o pagina a fanilor”, și acest lucru ar trebui să fie clar pentru toata audiența.

Telegraph prezinta cu aceasta ocazie descrierea @DarthPutinKGB, care a apărut din 2013: „146% dintre ruși nu m-au ales pe mine. Dacă nu vii în Rusia, voi veni eu la tine. Fac cinste cu ceai oricui numește asta o parodie. Tweet-urile le scriu la bustul gol și semnez VVP”.

Utilizatorii s-au revoltat  – cum poate cineva sa creada că această pagină nu este o parodie – și suspecteaza „armata de troli intoxicati de propaganda”, care au umplut Twitter de cereri de blocare ale paginilor-parodii.

„Dragă Twitter, cum naiba nu se vede că @DarthPutinKGB este un cont parodie?!?! Adună-te și fa corecturile. Rapid, „- scrie primul comentator.

„1500 de troli rusi au convins Twitter ca ei cred ca acest lucru nu este o parodie” – a scris un alt fan al lui Darth Putin.twitter2

„Dragă Twitter, suspendand @DarthPutinKGB ai arătat că esti fie în buzunarul lui Putin, fie creierul functioneaza ca unui copil mic,” – a scris altul.

twitter3

Darth Putin însuși în blogul său a promis că se va întoarce, presupunând că in spatele operatiunii sunt ”teroriștii și complicii lor”.

„Cu sinceritate al dvs. Darth la bustul gol. P. S. Dima se ascunde. El știe, când sunt atât de supărat, o va incasa cu siguranta”, – scrie acesta.

Telegraph ofera si o selecție a celor mai bune glume care au apărut pe pagina @DarthPutinKGB:

„Rusia reduce cheltuielile de apărare, dar costurile de atac au rămas aceleași”, sau „Leonardo DiCaprio nu este destul de frumos ca să joace rolul meu”.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (2 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

3 Responses to Twitter acuzat că face cenzură în serviciul Kremlinului

 1. Catun spune:

  Umor de calitate pe @DarthputinKGB.
  O mostra:

  Arriving at Athens today:
  Customs: Name?
  Me: Vladimir Vladimirovich Putin
  Customs: Occupation?
  Me: No, this time i’m just here for 2 days

 2. Catun spune:

  A tinut smecheria ruseasca. Sa vedem cat.
  E bine stiut si se vede si la trolii nostrii ca rusii nu inteleg parodia, dar paradoxal, o parodiaza inconstient la modul cat mai nervos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top