La începutul anului 2014, Statul Major General al Armatei Ucrainei planuia o operatiune de desant în Crimeea, pentru a preveni  „pseudoreferendumul“ organizat de armata rusa, declara într-un interviu pentru „Adevărul ucrainean“, șeful Statului Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei, generalul Viktor Mujenko.

În martie 2014, Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei a întocmit un plan de debarcare a trupelor ucrainene în Crimeea, pentru a preveni organizarea de catre armata si serviciile secrete ruse a ”referendumului” privind ”reunificarea peninsulei” cu Rusia, susține generalul Viktor Mujenko.

„Trebuia să fie efectuata o operațiune de desant: debarcare pe peninsula cu ocuparea aerodromurilor din Crimeea, consolidarea gruparii armate ucrainene și îndeplinirea anumitor acțiuni care sa nu permita deplasarea trupelor ruse pe anumite directii“, – a spus el.

De asemenea, armata ucraineană planifica sa „intercepteze“ istmul dintre Crimeea și Peninsula Kerci și sa trimita blindate în zona Feodosia.

„Prin săgeata litorala Arabatskaia urmau sa patrunda blindatele Brigazii 95, cu iesire în districtul Feodosia. Rușii își concentrau trupele între Sevastopol și Kerci. La acel moment, unitati ale Brigazii 36 de apărare de coastă deja se aflau langa Simferopol, la poligonul de la Angarsk. Acolo plănuiam să transferam două batalioane: cel de tancuri urma să blocheze autostrada Sevastopol – Simferopol, iar batalionul de infanterie de munte – drumul Yalta-Simferopol, exact in zona Angarsk”- povesteste Viktor Mujenko.

După cum a explicat generalul, planul urmarea sa blocheze accesul trupelor ruse în interiorul peninsulei Crimeea.

„Dacă am fi pus in aplicare aceste măsuri planificate, aveam șansa sa controlam mare parte din Crimeea. Aceasta situatia ar fi facut imposibil așa-numitul referendum. Cum s-ar fi dezvoltat în continuare evenimentele este foarte dificil de prezis … Dar aveam o sansa”- a spus șeful Statului Major General ucrainean.

Potrivit lui Mujenko, avioanele pentru desant deja au fost trimise la aerodromuri pentru încărcare. Cu toate acestea, după reuniunea Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei, s-a luat decizia privind anularea operațiunii.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (1 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

9 Responses to Ucraina plănuia în 2014 să trimită trupe în Crimeea pentru a împiedica ”referendumul” organizat de armata rusă

 1. Radu spune:

  Foametea din Ucraina, Holodomorul. O crimă oribilă decisă de la distanță de mințile ideologice ale comuniștilor de la Moscova. E doar un exemplu din crimele ruse, la care troli precum SaakasBily, Toni, Nada Sou adera. Unii pentru bani, altii doar din convingere. La crimele comunistillor, parintii trolilor prorusi de astazi au fost faptasi. Nu sunt de vina doar dictatorii. Sub ei se intinde un intreg aparat de represiune care coboara pana la sobolani precum SaakasBilly alias vlad tepes. De obicei cand apare un nou nick, dispare altul, pentru ca asa este facuta pagina asta. Reapare a doua zi atunci cand e vorba de a demonstra ca sunt mai multi. Tot pentru ca asa e facuta pagina asta. Restrictioneaza un timp. Ca si tactica, ceea ce face un astfel de troll prorus, una din primele sale actiuni, ca sa-si acopere urmele, e sa-i acuze pe ceilalti de propaganda si de faptul ca ar scrie sub mai multe nick-uri. Adica exact ceea ce fac ei, trolii rusi. Cea mai buna aparare e atacul. Si aici, ca in cazul acuzelor aduse catre ceilalti, e simplu. Scrie troll-ul prorus sub mai multe nick-uri, atunci ii acuza pe ceilalti de asta. Injura incercand sa-i faca pe ceilalti sa renunte, acuza ca este injurat. Minte, reinventeaza fapte, ii acuza pe ceilalti de asta. Nu reuseste sa aduca dovezi in sustinerea celor afirmate – ii acuza pe ceilalti de asta. A fost Rusia un imperiu, vor acuza SUA sau Europa de imperialism. Au colaborat cu aliatii lor nazistii, nu vor recunoaste, in schimb ii vor acuza pe ceilalti de nazism. Ei, organizatorii a celei mai mari adunari a partidelor de extrema dreapta, conferinta de la Sankt Petersburg. Ei care au impartit impreuna cu aliatii lor nazistii Europa de Est.Dar sa revenim la ceea ce apara trolisorii nostri, la crimele comise de Imperiul rus, apoi de Uniunea Sovietica si acum de Rusia / CSI.

  Termenul „Holodomor” prin care statul ucrainean desemnează această tragedie are, în ciuda asemănării fonetice cu „Holocaust”, o etimologie ucraineană care trimite la „moartea prin înfometare”. Este vorba de înfometarea țăranilor ucraineni sub patronajul regimului sovietic, ca urmare a deciziilor și politicilor aberante dictate de Stalin și subordonații săi în acea perioadă.
  Înainte de toate, câteva vorbe despre evenimente. Trebuie spus că foametea din 1932-1933 nu este decât o tragedie, cea mai mare, dintr-o serie de tragedii petrecute pe teritoriul Uniunii Sovietice. Războiul împotriva propriilor cetățeni declanșat de comuniști prin campaniile de colectivizare și „deculacizare” (lupta împotriva „chiaburilor”, țărani mai mult sau mai puțin înstăriți) făcuse deja milioane de victime pe teritoriul sovietic. Înaintea „marii foamete”, republica sovietică Ucraina mai trecuse prin foametea sovietică, cauzată de (dez)organizarea agriculturii după aberante criterii ideologice, de continua vânătoare de vrăjitoare îndreptată împotriva culacilor (de fapt, segmentul cel mai activ în agricultură), împotriva tuturor celor care dețineau depozite de alimente sau recoltau fără permisiunea regimului, în fine, împotriva celor care nu făceau față sau se sustrăgeau rechiziționărilor forțate stabilite conform unor cote de producție iarăși aberante și nerealiste. În condițiile în care Ucraina era covârșitor agrară (până la 85% din populație locuia în zona rurală) este de imaginat impactul devastator pe care l-au avut aceste măsuri asupra populației. Înaintea marii foamete, ucrainenii erau deja slăbiți, înfometați, hărțuiți și împuținați.
  Radicalizarea
  Marea foamete a fost rezultatul radicalizării politicii sovietice din Ucraina de „transformare a agriculturii”. Sovieticii au decis în 1931 „colectivizarea totală” în Ucraina și au fixat o cotă de producție imposibil de atins (de două ori și jumătate mai mare decât în cel mai bun an agricol dinainte de colectivizare). Rezistența țăranilor ucraineni față de aceste politici, dar mai ales incapacitatea lor de a le face față au înverșunat autoritățile de la Moscova, care manifestau deja o aversiune pronunțată față de Ucraina, ca urmare a fricțiunilor din primii ani ai formării statului sovietic, dar și a tensiunilor istorice acumulate între ruși și ucraineni. Țăranii nu aveau voie să beneficieze direct de munca lor, totul trebuind a fi predat la stat (sub amenințarea pedepsei cu 10 ani de închisoare), iar redistribuirea produselor agricole era condiționată de îndeplinirea cotelor care nu putea fi îndeplinite.
  Natura criminală a unui stat totalitar vine din faptul că nu-și revizuiește comandamentele ideologice sub presiunea realității, ci dimpotrivă își radicalizează tonul împotriva acesteia. Eșecul Ucrainei de a îndeplini planul a atras furia Moscovei, care a ordonat pedepsirea tuturor „sabotorilor”. Au fost organizate noi campanii pentru descoperirea culacilor care ascundeau cereale (în fapt, gropile ascunse pline cu grâu erau demult un mit fără acoperire în Ucraina), au fost arestați mii de oameni, unii sfârșind executați, pentru recoltarea pe ascuns a unor cantități derizorii de cereale sau legume, distribuția alimentelor la țară a fost oprită sau încetinită, în orașe au fost fixate rații de care beneficiau în special funcționarii partidului și ai statului, circulația țăranilor spre orașe și spre Rusia a fost interzisă.
  A rezultat o mare nebunie. Milioane de oameni, femei și bărbați, copii și vârstnici s-au stins în chinuri groaznice căutând o bucată de pâine. Culmea absurdului, mulți au murit stând la coadă ca să predea recolta autorităților. De multe ori, grânele au putrezit pe câmp pentru că nu mai era nimeni în stare să le predea.
  În termeni clinici, inaniția macină progresiv resursele corpului până la distrofie, pielea îmbătrânește vizibil și își schimbă culoarea, apar umflături dureroase și urât mirositoare, se instalează diareea cronică, pentru ca în final slăbiciunea generalizată să predispună la atac de cord sau la colaps. Descrierile care ni s-au păstrat din epocă sunt înfiorătoare. Iată câteva exemple, citate de Robert Conquest, în faimoasa sa lucrare despre foametea din Ucraina. „Zăpada se topea, oamenii începuseră să se umfle, din cauza nemâncării: fețele umflate, picioarele ca niște perne, în stomac – apă, urinau tot timpul, nici nu mai apucau sa iasă din ogradă… Mâncau orice! Șoareci, șobolani, ciori, vrăbii, furnici, râme scoase din pământ, pisau și oase să le facă făină, tăiau ca tăițeii tălpile de la ghete și piei vechi și puturoase, fierbeau clei”. Animalele de casă, pisicile, câinii au dispărut de peste tot. Povestește un occidental: „Într-o colibă i-am văzut gătind ceva într-o oală; imposibil de identificat ce era – un amestec de oase, păr de porc și piele, și ceva cu aspect de carâmb de cizmă. Religiozitatea cu care cei șase supraviețuitori, dintr-o populație de patruzeci de oameni câți existaseră în acel sat, își aținteau privirea asupra acelui amestec grețos spunea totul despre starea lor de înfometare”.
  S-au înregistrat și numeroase cazuri de canibalism – membrii aceleiași familii devorându-se între ei, capcane folosite împotriva copiilor sau ambuscade vizându-i pe cei care nu erau din partea locului. Erau frecvente sinuciderile sau cazurile în care mamele își ucideau copiii ca să-i cruțe de suferință. Un martor scria: „Pentru capul familiei nu poate fi nimic mai dureros decât sentimentul propriei neputințe în fața rugii disperate a mamei care nu are ce da de mâncare copiilor flămânzi. Nici o durere nu poate fi mai cumplită pentru o mamă decât să-și vadă copiii cu chipul schimonosit de foame”. Circa 3 milioane de copii au murit atunci. Drumurile spre orașe, periferiile orașelor, gările erau pline de cadavrele celor plecați în disperare de acasă pentru a găsi ceva de mâncat pentru ei și familie. Miliția, OGPU îi vânau peste tot.

 2. SaakasBilly spune:

  Dupa trei ani aflam si noi ce au intentionat nazistii Ukropi sa faca : ) : ) : ) : ) Din pacate atunci nu exista o armata Ukropa !! Care sincer nu cred ca exista nici acum !! Acum sunt doar cohorte de mercenari nazisti de unde sunt exceptati toti de provenientza rusa ,adeca cu ceva mai mult de jumatate din populatia Ukropiei mari !! Care dupa cum stim nu mai e mare ,si va fi tot mai mica si instabila !! Nu va da faliment pentru ca a dat deja,numai ca nu se recunoaste oficial !! E interesant cat timp va mai tzine minciuna asta generalizata a ricanilor !! Lumea se hraneste cu minciuni ,ramane de vazut si daca tzine ceva de foame !!

 3. bogdan spune:

  Rezultatul ar fi fost ca in Crimeea ar fi fost acum situatia din Donbas iar in Donbas mai mult ca sigur ar fi fost liniste ! Oricum multe decanii de acum incolo Porcii lui putler vor avea de platit pt aceste crime ! Cu siguranata Crimmea nu va fi recunoscuta niciodata la ONU ca parte a OLr ci doar subiect de drept international Ucrainian !

  • SaakasBilly spune:

   A fost recunoscuta de ONUcu ricanesc ca parte a „godacilor” din „porcie” toata Ukraina ,si va fi din nou ,dupa ce „porcii” le vor sparge filoxiera la Sconcsii imputziti ricani !! Eu nu-mi fac griji pentru nebunii hitleristi ukropi ,eu imi fac griji pentru noi !! Sa nu ne trezim cu o granitza rusa pe la Brashov ,pentru cacarezele pe care le fac putzoii poponari ca tine…de exemplu !! Asa am mers si cu alde Hicler pana la portile Stalingradului ca ne-au mintit ca sunt „INVINCIBILI” !! Ei !! n-au fost !! Si a trebuit sa tzinem curu la rusi dupa ce s-au saturat sa-i morcoveasca pe ei !! Si ricanii astia sunt sherifi stelari ,’INVINCIBILI” in toata galaxia ,si ne pun sa facem fel de fel de magarii ,golanii si sconcsoase fatza de rusi ,dar daca scot si astia un fel de ” SAIENS PICSHAN ” pa’ gura ?? Un fel de „Vax albina Crema Puca” si in final iar o sa tzinem gaoaza la rusi ??? Se pare ca din toata perioada Bolshevico-natzionalista din era Ana Pauker -Gheorghe Gheorghiu-Dej ,Nicolaie Ceaushescu nu am invatzat ninica !! Tot prosti am ramas !! Tot curve !!

   • bogdan spune:

    Tu esti drogat ca sa poti scrie sau scrii ca sa te droghezi ! Ca nu intelegem !

    • SaakasBilly spune:

     Ha !! Ha !! Ha !! Ha !! „Sa intelegem” adeca nickul asta cu celelalte tot ale tale ?? Ai tu mai multe fetishuri si elucrubratii din astea ,de sconcs !! „frate” cu un singur neuron si ala bolnavior ,care delireaza saracu’ ,esti putzin handicapat !! Nu crezi ??

     • Radu spune:

      Ia incearca sa scrii sub 10 nick-uri. Acum. Scrie sub 10 nick-uri. Ai sa vezi ca nu poti. Dovedeste ca se poate. Sa-ti spun ceva. Nu poti sa produci dovada! Din nou. Ca de fiecare data. Pentru ca minti 🙂 Nu incerca sa schimbi subiectul, sa injuri, sa o faci pe fecioara ranita. Dovada ca poti scrie in interval de o ora sub mai multe nick-uri. 🙂

   • Radu2I spune:

    Care „noi” ma, besina sovietica ?! Poate tu si frăția inelelor,gnomii si rușii! Mai lasă dracu paducelu, ca spui prostii si mascării la băutura!

  • Carstea spune:

   Aiurea! Numai cel de-al 3-lea razboi mondial va fixa cine este stapanul lumii, deci si al Crimeii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top