Forțele armate din Ucraina (FAU) au consolidat gruparea militară, inclusiv cu trupe terestre, pe direcția Azov, ca răspuns la acțiunile agresive ale Federației Ruse, anunta pe pagina sa de Facebook comandantul Forțelor Terestre ale Armatei Ucrainei, Serghei Popko.

„Sunt implementate măsuri care să asigure controlul deplin al situației din regiune, să sprijine acțiunile grupului naval și să asigure o apărare eficienta a coastei mării”, se arată în raport.

Forțele armate vor organiza o „prezență permanentă și controlul asupra zonei cu ajutorul forței brigăzilor de arme combinate și a brigăzilor de apărare teritorială, a unităților de rachete și artilerie și unităților aviației armate”.

Viceministrul Infrastructurii, Iuri Lavreniuk a declarat pe 10 septembrie că Ucraina a finalizat transferul în Marea Azov a două nave mici blindate tip Gurza-M. Totodata, pe 9 septembrie, a fost lansată la apa nava mica blindată „Lubny”, iar pe 11 septembrie – nava „Kremenciug”.

La începutul lunii august, secretarul Consiliului pentru Securitate Națională și Apărare al Ucrainei  Oleksandr Turcinov a cerut consolidarea prezenței militare a Ucrainei în Marea Azov din cauza expansiunii Rusiei.

El a menționat că Kievul „vede încercările Rusiei de a lansa de fapt o blocadă militară și economică a coastei Azov a Ucrainei”. Potrivit lui Turcinov, Rusia violează brutal dreptul internațional prin construirea podului Crimeei și prin reținerea navelor militare și civile ucrainene.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

One Response to Ucraina a consolidat gruparea armată pentru apărarea coastei Azovului

  1. bogdan spune:

    Paza costiera este cel mai bun lucru ! Porcii(rusii) nu au reusit niciodata vreo cucerire importanta cu debarcare maritima ! Au incercat si la noi in WW2 sa invadeze Constanta si le-am tras-o de nu reuseau sa fuga ! Nici nu au mai incercat pana s-a terminat razboiul !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top