Ministerul de externe de la Kiev a anunţat luni că Ucraina a depus un memoriu la o instanţă de arbitraj de la Haga, în cadrul Convenţiei Naţiunilor Unite asupra dreptului mării (UNCLOS), în sprijnul drepturilor sale asupra apelor teritoriale din jurul peninsulei Crimeea, informează Xinhua.

„Memoriul reclamă că Rusia a încălcat drepturile suverane ale Ucrainei în Marea Neagră, Marea Azov şi strâmtoarea Kerci”, se arată într-o declaraţie a ministerului, care precizează că Ucraina acuză Rusia de „furtul resurselor energetice şi piscicole ale Ucrainei, în detrimentul mijloacelor de trai ale pescarilor ucraineni, şi de blocarea traficului către porturile ucrainene, prin construirea unui pod peste strâmtoarea Kerci”.

Construcţia podului de 19 km care leagă Crimeea de Rusia urmează să se încheie anul acesta. Strâmtoarea Kerci este singura cale de acces maritim din Marea Neagră către porturile ucrainene de la Marea Azov. Crimeea a fost anexată de Rusia în 2014, după un referendum local nerecunoscut internaţional.

Ministerul rus de externe nu a comentat deocamdată depunerea memorandumului ucrainean, arată Xinhua.

Procedura de arbitraj conform UNCLOS a fost iniţiată de Ucrania în septembrie 2016.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

2 Responses to Ucraina a depus un memoriu privind încălcarea de către Rusia a apelor sale teritoriale din Marea Neagră

  1. Ramona Georgescu spune:

    Chiar nu realizeaza ca acel pod este necesar?Odata finalizat va fi singura legatura terestra a Rusiei cu Crimeea.
    Au in acest fel asigurat accesul la anumite necesitati.

  2. bogdan spune:

    Si bineanteles ca Porcia invadatoare va pierde si acest proces ! Va avea de platit sa se usuce ! Nu va plati si ratingul Porciei se va duce la groapa de gunoi ! De fapt asa zisa tara condusa de Pitik merge direct la gunoi !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top