Autoritățile ucrainene au extins lista de sancțiuni incluzând șapte partide politice din Rusia, pe șeful Comisiei Electorale Centrale a Federației Ruse – Ella Pamfilova, precum și pe membrii familiei Rotenberg. Decretul prezidential a fost publicat pe site-ul Președintiei Ucrainei.

Lista include partide precum „Rusia Unită“, Partidul Comunist, Partidul Liberal Democrat, „Rodina”, Partidul Democrat din Rusia, Partidul Agrar din Rusia și „Patriotî Rossii“. Sub sancțiuni au nimerit, de asemenea: mișcarea „Korpus Za cistîe vâborî“, ”Boievoe Bratstvo, Uniunea pensionarilor din Rusia și Uniunea veteranilor din Afganistan.

Conform actului normativ, acestor partide le vor fi blocate activele din Ucraina, le sunt interzise retrageri de capital din țară, executarea pasivelor economice și financiare suspendate precum și se întrerupe eliberarea de permise și licențe pentru importul sau exportul de valori monetare în/din Ucraina. De asemenea, se impun restricții la eliberarea de numerar în bancile din Ucraina.

În plus, sub sancțiuni a nimerit șefa Comisiei Electorale Centrale a Federației Ruse, Ella Pamfilova, președintele adjunct al Comisiei Electorale Centrale – Nikolai Bulaev, secretarul Comisiei – Maia Grișina și membri ai Comisiei Electorale a Republicii Crimeea – Veniamin Nikiforov și Veaceslav Firsov.

Totodata, Kievul impune sancțiuni împotriva fratilor Arkadi și Boris Rotenberg, precum și lui Roman și Lili Rotenberg. Reamintim Arkadi Rotenberg, care este considerat un prieten apropiat al președintelui rus Vladimir Putin, deține „Stroigazmontaj“ – anreprenorul principal al construirii podului spre Crimeea.

În total, lista de sancțiuni a fost competată cu 30 de noi persoane juridice si 11 persoane fizice din Rusia.

Ultima dată când Ucraina a extins sancțiunile împotriva Rusiei a fost la sfârșitul lunii mai. Atunci, lista cuprindea 1.748 de persoane fizice și 756 persoane juridice.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

2 Responses to Ucraina a impus sancțiuni împotriva familiei Rotenberg

  1. ramona georgescu spune:

    Boii astia trebuie sa se supuna intai deciziei tribunalului din Lugansk.

  2. bogdan spune:

    Porcii trebuie sa stea la ei in cocina cu sau fara denghi ! Au si asa cea mai mare cocina din lume !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top