trupe2Forțele armate ucrainene au început sa retraga artileria grea din zona de conflict din estul Ucrainei, conform intelegerilor convenite la Minsk de grupul de contact tripartit Ucraina-Rusia-OSCE, a declarat astazi Andrei Lysenko, purtatorul de cuvant al Centrul Analitic al Comitetului de Securitate si Aparare al Ucrainei.

Pregătirile sunt făcute pentru retragerea tuturor armelor grele de pe linia fostului front la 15 km”, a declarat Lysenko.

El a reamintit că, în categoria armelor grele se încadrează toate bateriile de artilerie şi vehiculele blindate cu tunuri de 100 mm și peste.

Lysenko a remarcat faptul că şi militanții și trupele ruse au început, de asemenea, sa retraga artileria.

În același timp, puratorul de cuvant a remarcat o scadere a intensitatii focurilor trase asupra pozitiilor controlate de fortele ucrainene în zonele Donețk, Debalcevo, Vinogradovo şi Knutova. Scăderea în intensitate a atacurilor a fost remarcata și de observatorii internaționali.trupe

În ultimele 24 de ore, în zona de operațiuni antiteroriste au fost omorâti doi soldați ucraineni şi alti doi au fost răniți.

Retragerea armelor grele are loc ca urmare a adoptarii la Minsk, pe 19 septembrie, a Memorandumului cu privire la eliminarea armelor grele cu un calibru mai mare de 100 mm, pe o distanță de cel puțin 15 km fata de linia de demarcaţie de ambele parti, inclusiv in localități, ceea ce va permite crearea unei  zone de încetare a focului cu o latime de 30 km latime, aşa-numita zonă de securitate.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top