Delegația ucraineana la reuniunea Consiliului de Securitate al ONU a reamintit că organizațiile teroriste din estul Ucrainei continua sa primească arme din Rusia. Declarația a fost postată pe site-ul Biroului Permanent al Reprezentantei Ucrainei în cadrul Organizației Națiunilor Unite.

„Regimul internațional, chemat să oprească furnizarea de arme către teroriști, se confruntă cu o problemă atunci când statele, care trebuie să-l respecte, de fapt încalcă obligațiile și angajamentele internaționale“, – se spune în declarație.

Delegația ucraineană a remarcat că unul dintre cele mai elocvente cazuri de acest fel este fluxul continuu de arme si munitii din statul vecin catre teritoriile ocupate din estul Ucrainei.

„Mai mult de 400 de tancuri, 840 de transportoare blindate, 200 de sisteme de rachete multiple, 730 sisteme de artilerie și 400 de unități de aparare antiaeriana se afla în mâinile organizațiilor teroriste (din estul Ucrainei)“, – precizeaza declarația.

Ucraina a reamintit că aceste arme au fost folosite într-o serie de atacuri teroriste, inclusiv pentru doborârea zborului MH17 din Donbas.

„Cum reusesc organizațiile teroriste din Ucraina sa obtina arme, numărul carora depășește de multe ori rezervele de armament ale multor țări de pe continentul european, sau de ce teroriștii nu au rămas pana acum fără combustibil și muniție?“ – pune o întrebare retorică delegația ucraineană la ONU.

După cum se știe, delegația rusă la Consiliul de Securitate al ONU acuză Ucraina de tragedia zborului MH17. În același timp, Rusia a fost respins rezoluția privind instituirea unui tribunal internațional pentru cercetarea si judecare accidentului MH17.

Anterior, Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei a emis o declarație de protest în legătură cu intensificarea acțiunilor Rusiei în Donbas și cu atacurile intense din partea forțelor armate pro-ruse, inclusiv cu utilizarea de tancuri și tunuri autopropulsate, lansatoare de rachete și mortiere. Acest document a fost, de asemenea, prezentat ONU.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (3 voturi, media: 3,67 din 5)
Încarc...

Related Posts

2 Responses to Ucraina a reamintit Consiliului de Securitate al ONU că Rusia continuă furnizarea de arme către Donbas

  1. „Cărați-vă din Moldova, rusnacilor!” spune:

    Taranu Ion si Marius Vintila doi troli rusnaci cu poeziile lor invariabile.

  2. bogdan spune:

    Nu exista altceva decat o tara terorista numita Ospiciul Lumea rusa care este cel mai mare stat terorist din lume si care inarmeaza grupari teroriste locale si trimite propriile trupe teroriste in Donbas ! ! Asta stie si grivei – indiferent de ce grohaie Putler teroristul !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top