separatistiParticipanții la războiul din Donbas vorbesc tot mai mult despre reluarea iminentă a ostilităților la scară largă. Unii chiar au anunţat data începereii ofensivei DNR – 15 iulie. Corespondentul „Gazeta.Ru” a vizitat ambele părți ale frontului și a ascultat poveştile luptatorilor de pe linia frontului.

Orasul Mariupol este agitat. Toată lumea comenteaza despre abandonarea de catre OSCE a postului sau de observare din satul Berdiansk. Localitatea a fost lovita puternic cu rachete Grad, multe case au fost distruse, satul a fost evacuat. Bazele au fost schimbate nu doar personalul OSCE, dar şi batalioanele „Donbas” și „Azov”.

Pe 26 iunie, în Mariupol a avut loc o înmormântare la care a participat tot oraşul. În piața din fața teatrului local a fost depus sicriul închis al lui Andrei Nazarenko. Andrei a fost un marinar dintr-o familie de marinari. S-a alaturat apărarii Mariupol, apoi a devenit iscoada într-o unitate de recunoastere. Grupul său de zece persoane  era în misiune departe in spatele liniilor inamicului când au dat nas în nas peste o unitate similara a separatistilor din corpul „Sparta” al infamului Motorola. Nazarenko, fiind corpolent si in fata, a atras toate focurile – în plus avea si mitraliera la el – a fost ucis imediat. inmormantare NayarenkoTovarășul lui Andrei a fost grav rănit și a murit mai târziu. Grupul lui Nazarenko a ucis 4 inamici. În jurul cadavrelor s-a declanşat apoi un alt razboi, al nervilor. În discutiile între brigada speciala 131 a ucrainenilor şi unitatea lui Motorola au intervenit o multime de intermediari și problema pana la urma a fost rezolvată. Cadavrele au fost recuperate abia peste două zile. La înmormântare a vorbit primarul orasului, alti voluntari, camarazii de arma.

În şedința de marți a Consiliului Local Mariupol s-a decis redenumirea unei strazi pe care a locuit și crescut luptătorul ucis în strada Andrei Nazarenko.

Activitatea crescută de recunoaștere și anunţurile permanente cu privire la pregătirea de noi puncte fortificate arată că războiul continuă.

„La ei se încheia acum instructia companiilor de grupuri tactice – spune pentru Gazeta.ru comandantul companiei de recunoastere a brigazii speciale 131, locotenentul Igor Mazur.  – Perfectionarea interacțiunii le mai ia o lună și jumătate. Vor încheia pe la începutul lunii iulie. Apoi vor avansa pana aici. Vor invata hartile, terenul – pentru aceasta le mai trebuie de la trei zile – o săptămână. Și vor ataca probabil incepand cu 15 iulie, dupa ce grâul este recoltat. Noi suntem recunoasterea profundă, vom ști cu o săptămână înainte când încep să concentreze forțe”.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top