Înainte de a începe punerea în aplicare a punctelor politice ale acordurilor de la Minsk, Ucraina cere, printre altele, dizolvarea așa-numitelor „DNR” și „LNR” și restabilirea controlului asupra frontierei ruso-ucrainene din Donbas.

Daria Olifer, secretarul de presă al reprezentantului Ucrainei la negocierile de la Minsk, Leonid Kuchma, a scris pe Facebook că, printre cerințe se află de asemenea, încetarea focului, asigurrea activitatii misiunii OSCE în Donbas, inclusiv la granița cu Rusia, retragerea trupelor străine și a tehnicii militare ruse din Ucraina, retragerea forțelor militare straine din Donbas, asigurarea desfasurarii activitatii comisiilor electorale ucrainene, partidelor și mass-media în teritoriile aflate in afara controlului guvernului de la Kiev.

Numai după acest lucru este posibil să se organizeze alegeri în Donbass și să se introducă un statut special pentru anumite regiuni din Donetsk și Lugansk.

În cadrul unei reuniuni la Minsk, pe 15 octombrie, reprezentanții Ucrainei și a separatiștilor pro-ruși nu au reușit să cadă de acord cu privire la retragerea trupelor din Donbas. Reprezentanții Ucrainei au indicat că pentru a pune în executie planul este necesara o încetare efectiva a focului timp de 7 zile, ceea ce nu s-a întâmplat.

Rusia susține că, fără acordul separatiștilor, implementarea acordurilor de la Minsk este imposibilă.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (1 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

6 Responses to Ucraina cere dizolvarea ”DNR” și ”LNR”

 1. Clau spune:

  ..pai da… Ucraina nu a fost in stare sa-si pazeasca granitele pt ca ce sa vezi? au renuntat la armele atomice… ca de nuuu…acum mirosea a pork prajit in vantul dinspre est… un iz de lume rusa un pic mai prajit si mai putin toxic…

 2. Ramona Georgescu spune:

  Nu sunt in stare sa isi protejeze granita estica dar ei cer.Cuvantul cel mai potrivit ar fi fost – implora.Cum sa renunte la arme stiind de ce sunt in stare ucraineenii.

  • huiova spune:

   Ar trebui sa ceara dizolvarea koorvei rusia.

   • Ioan Savu spune:

    CODUL PENAL AL ROMÂNIEI
    Art.1 –Pentru prevenirea şi combaterea incitării la ură națională, rasială sau religioasă, la discriminare şi la săvârșirea de infracţiuni contra păcii şi omenirii, prezenta ordonanță de urgență reglementează interzicerea organizațiilor şi simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob şi a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracțiuni contra păcii şi omenirii.
    ART. 166.- Propaganda cu caracter fascist
    Propaganda cu caracter fascist prin orice mijloace, în public, se pedepsește cu închisoare de la 5 la 15 ani şi interzicerea unor drepturi.(Codul Penal elaborat în 1968).
    Art. 166. – Propaganda în vederea instaurării unui stat totalitar, săvârșită prin orice mijloace, în public, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 5 ani şi interzicerea unor drepturi.(…)
    Art. 317. – Propaganda naționalist șovina, ațâțarea urii de rasă sau naționale, dacă fapta nu constituie infracțiunea prevăzută în art. 166, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.
    Art. 323. – Fapta de a se asocia sau de a iniția constituirea unei asocieri în scopul săvârșirii uneia sau mai multor infracțiuni, altele decât cele arătate în art. 167, ori aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unei astfel de asocieri, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 5 ani, fără a se putea depăși pedeapsa prevăzută de lege pentru infracțiunea ce intră în scopul asocierii.(…)
    Codul Penal art. 324
    Codul Penal la art. 324 aliniatul 5,
    Art.5 – Promovarea cultului persoanelor vinovate de săvârșirea unei infracțiuni contra păcii şi omenirii sau promovarea ideologiei fasciste, rasiste ori xenofobe, prin propagandă, săvârșită prin orice mijloace, în public, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani şi interzicerea unor drepturi….(prin asta vreau sa atentionez pe cei cu simpatii fasciste sa isi faca singuri vant de pe grup si rapid….)

    • bogdan spune:

     Codul nostru Penal se aplica DOAR oamenilor ! Adica doar Romanilor ! Nu are treaba cu porcii ! Voi animalele aveti alte coduri ! Alea de la macelarie 🙂

   • Ioan Savu spune:

    Nu ti-e rusine sa lingi curul dusmanului care ti-a distrus, si apoi ocupat tara si acum jefuieste gazele din Marea Neagra pe care Dumnezeu le-a dat romanilor?
    Gunoaiele ca tine au distrus Romania!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top