ucrainaÎn proportie de 52 la sută, ucrainenii cred că Ucraina ar trebui să adere la Uniunea Europeană, în timp ce pentru aderarea la Uniunea Vamală Euroasiatica pledeaza doar 12%, potrivit unui studiu realizat de Centrul Razumkov din Ucraina, potrivit eurointegration.com.

Alti 29,6% cred că Ucraina nu ar trebui să adere la UE, iar 22,6% – că nu este necesar ca tara să adere la vreo alianta de state.

Centrul Razumkov constată că, în luna mai 2013, aderarea la UE era sprijinita doar de 41,7% dintre cetatenii ucraineni, iar intrarea în Uniune Vamală de 31%.

În acest sens, 47,7% dintre cetățenii ucraineni definesc principala prioritate de politică externă relațiile cu țările UE, iar 10% – contactele cu Rusia.

În cazul unui referendum cu privire la aderarea la NATO, ar vota pozitiv 43,3% dintre ucraineni, in timp ce se vor opune 31,6%. La sondajul anterior, realizat în luna aprilie a anului trecut, pentru aderarea la Alianță se exprimau 36,7%, iar impotriva – 41,6%.

Majoritatea cetățenilor ucraineni au exprimat o atitudine pozitivă față de Uniunea Europeană (58,7%) și SUA (53,5%). Fata de NATO, atitudea pozitivă este exprimata de 44,7%, negativa de 39,2%.

Totodata, majoritatea respondenților au o atitudine negativă față de Rusia (67,3%) și Uniunea Vamală Eurasiatica (60,8%).

În ceea ce-l priveste pe Putin, atitudinea negativă față de președintele rus a crescut de la 70,8% la 75,5%, iar fata de rusi – de la 16,6% la 25,9%. Atitudinea pozitivă față de limba rusă a scăzut de la 44,9% la 28,9%.

Apoi, un procent de 46,7% dintre ucraineni susțin introducerea  regimului de vize cu Rusia (contra – 40,6%). În luna aprilie a anului trecut, pentru acest regim s-au exprimat doar 26% din respondenți şi se opuneau – 59,5%.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (1 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top