MAE KievRada Suprema a Ucrainei a adoptat legea prin care anuleaza politica de nonaliniere militaro-politică. Potrivit UNIAN, în favoarea acestei legi au votat 303 deputați din totalul de 309 înregistrati în sala de ședință.

În conformitate cu noua lege „Cu privire la Bazele securitatii naționale a Ucrainei„, prioritățile naționale ale Kievului sunt  integrarea Ucrainei în spațiu european politic, economic, juridic, cu scopul de a obține aderarea la Uniunea Europeană și dezvoltarea relațiilor egale și reciproc avantajoase cu alte țări, în interesul Ucrainei.

Articolul 8 din Lege stabilește că direcția principală a politicii de stat în domeniul securității naționale a Ucrainei este aprofundarea cooperarii cu Organizația Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) în vederea realizării criteriilor de obținere a calității de membru în Organizație.

 

 

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top