Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei a luat act de declarația președintelui Federației Ruse cu privire la posibila desfășurare a trupelor ONU de menținere a păcii în regiunea Donbas și este gata să conlucreze în această problemă, dar a subliniat că nu se poate pune problema prezenței trupelor ruse în Ucraina, sub masca fortei de menținere a păcii, se arata in declaratia oficiala a guvernului Ucrainei.

„Desfășurarea unei operațiuni de menținere a păcii a ONU poate ajuta la restabilirea păcii și securității în estul Ucrainei“, – se spune in declaratia emisa de MAE ucrainean, care a reamintit că, în martie 2015, președintele Ucrainei Petro Poroșenko a trimis oficial Secretarului General al ONU și președintelui Consiliului de Securitate al ONU o cerere privind desfășurarea unei operațiuni de menținere a păcii sub auspiciile ONU.

„De atunci, Rusia ca stat agresor a sabotat în mod constant propunerile Ucrainei, refuzând să ia în considerare apelul nostru către Consiliul de Securitate al ONU și chiar susținând, asa cum a facut-o în iunie 2016, că Ucraina nu s-a adresat Consiliul de Securitate“, – afirma Ministerul ucrainean de Externe.

MAE subliniaza că, în cazul unei decizii privind lansarea unei operațiuni de menținere a păcii, nici nu poate fi vorba despre prezența personalului militar sau de altă natură a țării agresoare sub masca unei forte de menținere a păcii pe teritoriul Ucrainei. De asemenea, nu poate fi vorba nici despre obținerea consimțământului formațiunilor armate ilegale care operează pe teritoriul ocupat al Ucrainei.

„Declaratia președintelui rus denotă o altă încercare a Rusiei, ca parte în conflict, să falsifice situatia, sa prezinte agresiunea sa din Ucraina drept conflict intern și sa distorsioneze ideea și scopul introducerii operațiunii de menținere a păcii“, – se arata in declaratia Ministerul de Externe.

De asemenea, documentul afirma că Ucraina este gata să conlucreze în problema introducerii unei operațiuni de menținere a păcii în Donbas.

„În această privință, misiunea permanentă a Ucrainei la New York a fost instruită să organizeze consultări cu alte delegații la Consiliul de Securitate al ONU”, a subliniat Ministerul de Externe.

Amintim, astazi, președintele rus Vladimir Putin a declarat că desfășurarea misiunii de menținere a păcii sub egida ONU este posibilă doar pe linia de demarcație din Donbas, pentru a asigura securitatea personalului OSCE.

Anterior, președinte al Ucrainei a declarat că intenționează să inițieze introducerea unei misiuni ONU de menținere a păcii în Donbas în cadrul sesiunii Adunării Generale a ONU din septembrie.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (2 voturi, media: 3,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

2 Responses to Ucraina nu va permite prezența „căștilor albastre” ruse în Donbas

  1. Toată Europa a văzut în Transnistria ce înseamnă căști albastre ruse căcat!Armata a 14 sovietică deghizată in oi de menținere a păcii,dar ei sunt lupi care doar așteaptă ordinul de la Kremlin de a pedepsi și intimida Moldova!Glumă de rahat forte pacificatoare ruse!Multă mu rusia!

  2. bogdan spune:

    Ospiciul Lumea rusa gunoiul si puroiul lumii…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top