rachetaKievul intenționează să creeze un nou lansator pentru programul aerospaţial american fără implicarea părții ruse, în colaborare cu parteneri din Statele Unite ale Americii, a declarat Lubomir Szabados, președintele Agenției Spațiale din Ucraina, într-un interviu cu „Vocea Americii”.

Potrivit lui, Ucraina nu poate cu propriile forţe şi resurse sa realizeze întregul ciclu de producţie al unui lansator cosmic: este foarte scump. De aceea, a spus el, guvernul „acordă o atenție deosebită dezvoltării cooperării spațiale cu partenerii internaționali.”

În septembrie 2014, Washingtonul a anunțat ca va incepe sa sprijine industria aerospațială din Ucraina. În special, președintele Camerei de Comerț Americane din Ucraina, Bernard Casey a anunțat intenția SUA de a investi în dezvoltarea industriei aerospaţiale din regiunea Dnipropetrovsk.

Intensificarea cooperării între Kiev și Washington în domeniul aerospațial are loc pe fondul unui colaps accentuat al relațiilor de producție cu Rusia. Pe 20 mai, guvernul ucrainean a anunțat încetarea acordului privind cooperarea tehnico-militară cu Rusia, semnat în 1993.

Ca urmare, pe parcursul ultimelor 18 luni, volumul de producție în Ucraina pentru industria aerospatiala a Rusiei a scăzut brusc. Astfel, cea mai mare companie aerospațială din țară – Yujmash – a redus producția în comparație cu 2013 de aproape 17 ori.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (3 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top