avakovMinistrul de Interne al Ucrainei, Arsen Avakov, a postat pe pagina sa de Facebook o listă de sancțiuni pe care Kievul le va lua  împotriva terorismului și a sponsorilor săi.”

Rezultatul primei reuniuni a Comitetului guvernamental din Ucraina reprezintă o lungă listă de măsuri care trebuie luate pentru a pedepsi persoanele implicate atât în separarea Crimeei de Ucraina, cât şi pe cei care au contribuit la războiul de secesiune din Donbass.

 

După cum scrie ministrul pe pagina sa, „problema sancțiunilor împotriva persoanelor care sponsorizează terorismul, cele care au inspirat și organizat așanumitul referendum de la 16 mai, și a persoanelor fizice care au contribuit la separarea Crimeei, se află în prezent în fruntea listei pe ordinea de zi a asigurării securității naționale a Ucrainei.”

 

Una dintre principalele sarcini Avakov numește „stabilirea cercului de persoane și entități care vor fi trase la răspundere pentru acțiunile separatiste”.

 

Tipurile de sancțiuni pe care ministrul le enunţă sunt arestarea persoanelor vizate și, în cazul condamnării judecătoreşti,  confiscarea averii. Măsura confiscării vizează bunurile şi fondurile persoanelor fizice și juridice care au sponsorizat sau sprijinit terorismul. În acest scop, Ministerul de Interne a pregătit un proiect de lege de modificare a Codului penal.

 

Avakov spune că procedura confiscării averii va urmări bunurile din Ucraina, dar și din străinătate. Ministrul mai spune vor fi aduşi în fața justiției toți funcționarii autorităților publice locale şi centrale implicaţi în încercarea de secesiune a unor părţi din Ucraina și cei care au sponsorizat astfel de acțiuni.

 

Sub incidenţa noilor completări la codul penal vor nimeri inclusiv deputaţii parlamentului de la Kiev şi cei ai republicii autonome Crimeea care au votat pentru separarea de Ucraina, de asemenea, miniștrii și alți oficiali ai republicilor auto-proclamate din Doneţk şi Lugansk vor fi urmăriţi şi averile confiscate.

 

„Cadrul a fost conturat. Sarcinile trasate. Miercuri tzrimitem proiectul de lege spre aprobarea Guvernului„, scrie în concluzie Avakov.

 

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top