sarma ghimpataUn proiect de lege depus in Rada Suprema de la Kiev propune abolirea regimului fără vize al Ucrainei cu Federația Rusă. Unul dintre autorii proiectului şi-a explicat initiativa prin faptul că jumătate dintre ruși au o atitudine negativă față de Ucraina, iar mai mult de o treime chiar ii consideră inamici.

În Baza de date electronică a Radei Supreme a Ucrainei a fost înregistrat proiectul de lege privind eliminarea regimului de vize cu Rusia, scrie „RBC”. Unul dintre autorii documentului este fostul secretar al Consiliului National de Securitate și Apărare al Ucrainei, în prezent deputatul Andrei Parubi.

Pe pagina sa de Facebook el explica că alipirea Crimeea la Rusia a fost susținută de majoritatea absolută a rușilor. Potrivit lui, mai mult de jumătate dintre ruși au o atitudine negativă față de Ucraina, iar peste o treime ii considera pe ucraineni inamici. Parubi a mai subliniat că mai mult de 80% din cetățenii ruși îl susțin pe Vladimir Putin. De aceea, spune deputatul: „este necesar să se monitorizeze fiecare reprezentant al țării agresoare care vrea să intre în Ucraina. Nu putem admite ca de posibilitatea regimului fără vize sa profite agenții inamici și sabotorii”, – a scris Parubi.

Introducerea vizelor va fi o dovadă a unei „rupturi definitive a relațiilor”, scrie Nezavisimaia Gazeta, care dezvolta ideea. „Va fi o lovitură destul de grava, care va conduce la agravarea în continuare a relațiilor, iar granița va fi imprejmuita cu sârmă ghimpată”.

Totodata, în urma introducerii regimului de vize vor avea de suferit în primul rând lucrătorii migranți și puţinii afaceristi din Ucraina care se mai încumetă sa desfasoare business in Rusia.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (6 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top