Ucraina intenționează ca până la sfârșitul lunii mai 2017 sa adopte o lege care reglementează vanzarea terenurilor agricole, iar din 2018 – odata cu sfârșitul moratoriului – sa lanseze tranzacțiile pe piata funciara.

Adoptarea înainte de sfârșitul lunii mai a legii reformei funciare este o conditie structurală impusa de FMI.

„Liberalizarea pieței terenurilor, inclusiv vânzarea de terenuri agricole este importantă pentru a spori potențialul de creștere economică a Ucrainei. În acest sens, am creat un grup de lucru cu ministerele de resort, în cooperare cu Banca Mondială, care va pregăti un proiect de lege pentru a deschide piața terenurilor având in vedere și măsurile restrictive. Adoptarea de către Parlament a Legii cu privire la reforma funciara este de așteptat la sfârșitul lunii mai 2017. După finalizarea moratoriului privind vânzarea de terenuri agricole la sfârșitul anului 2017, va exista posibilitatea de a vinde terenurile statului și cele private“, – se spune în scrisoare de intentie a Guvenului de la Kiev.

Moratoriul privind vânzarea terenurilor agricole în Ucraina acționează din anul 2001. În octombrie 2016, Rada Supremă a prelungit moratoriul pana la sfârșitul anului 2017.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top