US army UcrainaUn numar important din totalul militarilor americani sositi în Ucriana pentru a practica la exercitiul „Fearless Guardian-2015”, sunt etnici ucraineni, scrie rus.newsru.ua.

Printre ei se afla si sergentul Anton Kovalciuk, plecat cu părinții săi în Statele Unite în 1999, la varsta de 15 ani si care de opt ani este membru al fortelor armate în California.

„Impartasim experienta noastra cu armata ucraineană, in special asiguram formarea Garzii Naționale. Printre militariir noștri multi au experiență de luptă” – a spus Anton Kovalciuk.Kovalciuk

Sergentul Kovalciuk a spus ca colegilor săi americani le place mult mancarea ucraineană, iar soldații ucraineni sunt foarte prietenosi.

Un alt ucrainean – Andrew Gordiiciuk, fost locuitor al Kievului, se afla de doi ani în armata Statelor Unite. El, impreuna cu sotia si cele trei fiice locuiesc în Germania, in apropiere de baza americana.

„Instructia militarilor ucraineni va avea loc în sistem de module, așa-numitele pregatiri de grup pe diferite teme – medicale, sustinere tir de arma, trageri corecte cu arma, securitatea în conditii de luptă, camuflaj etc. Sunt pregatiri utile pentru soldații noștri, precum și pentru ucraineni”, – spune Gordiiciuk.

Publicatia Segodnia scrie că în rândul americanilor care au ajuns in Ucraina se afla vreo două duzini de etnici ucraineni (din 290), multi sunt folositi pe post de traducători.

soldati USA„M-am născut la Cernăuți, dar locuiesc in SUA de opt ani – spune soldatul Christina Cerniseva – În armata SUA am nimerit intamplator și sunt deja de doi ani aici. Sarcina mea este sa inspectez  alimentaţia soldatilor şi supravegherea meniului”.

„Dedicam pregătirii fizice foarte mult timp, astfel încât toate fetele arata ca niste mici „halterofile””- râde Christina.

Toti militarii americani fac parte din Brigada 173 Aeropurtata a Armatei SUA, care a fost creată în timpul Primului Război Mondial (1915). „Brigada cereasca” – are baza în Europa, în orașul italian Vicenza și este parte a forțelor de răspuns strategic al UE. De-a lungul istoriei, soldații și ofițerii brigazii au luat parte la majoritatea razboaielor- Primul, al Doilea Razboi Mondial, campania din Vietnam, Irak şi Afganistan.

Exercitiile militare ucraineano-americane au început pe 20 aprilie în regiunea Lviv. În pregătirea militarilor ucraineni mai participa şi  reprezentanți ai Forțelor Armate ale Regatului Unit, Canadei și Poloniei.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (3 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top