UEComisia Europeană (CE) a anuntat impactul anual al embargoului alimentar rusesc: exporturile de produse alimentare au crescut cu 5% (4,8 miliarde de euro). Deși într-un număr de domenii Rusia a fost principalul consumator, acestea înregistrand scăderi de 10-12%, embargoul i-a „zguduit” pe producători și legiuitori, care au intensificat lucrul pentru gasirea de noi piețe. În special, exporturile către China, Turcia și Egipt au crescut cu 20-30%, scrie „Deutsche Welle”, referindu-se la raportul oficialilor europeni.

Comisia Europeană a publicat cele mai recente date statistice, care reflecta situatia din august 2014, când a intrat în vigoare embargoul rusesc, pana în mai 2015. În termeni valorici, exporturile de produse agroalimentare au fost de 105,6 miliarde de euro, cu 4,8 miliarde de euro mai mult decât în ​​perioada august 2013-mai 2014.

„Progresele majore s-au realizat datorită unei creșteri a exporturilor de produse în Statele Unite ale Americii, China, Elveția și un număr de piețele asiatice, în special Hong Kong și Coreea de Sud,” – se explica în document. Potrivit Comisiei Europene, a crescut semnificativ exporturile de carne, produse de carne și produse lactate.

Cel mai semnificativ declin s-a înregistrat în producția de fructe și legume, Rusia fiind o piață cheie pentru agricultorii europeni. Producția de legume a scăzut cu 12%, cea de fructe – 10%. Exportul de carne al UE, a crescut pe alte piete externe, in pofida interdictiei ruse.

Potrivit Comisiei Europene, furnizarea de produse europene in Coreea de Sud a crescut cu 30,8 la sută, în China – 30, Turcia – 27,1 in Hong Kong – 24,8, în Egipt – 21,7, iar în SUA – cu 15,1 la sută. Raportul afirmă că măsurile menite să reducă pierderile cauzate de contrasancțiunile rusești au avut succes.

În același timp, in Rusia, embargoul a condus la cresterea prețurilor la produsele alimentare.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (4 voturi, media: 4,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top