Consiliul UE a aprobat un nou regim de sancțiuni ca răspuns la utilizarea și distribuția de arme chimice, se arata în mesajul organizație europene.

Introducerea acestui nou regim de sancțiuni a fost o consecință directă a deciziei Consiliului European din 28 iunie a acestui an.

„Acum UE va putea aplica sancțiuni persoanelor și organizațiilor implicate în dezvoltarea și utilizarea armelor chimice în orice loc, indiferent de naționalitate sau amplasare”, se arată în declarație.

Consiliul UE a explicat că măsurile restrictive vor fi îndreptate împotriva persoanelor și entităților care sunt direct responsabile pentru dezvoltarea și utilizarea armelor chimice, precum și pentru cei care oferă sprijin financiar, tehnic și material și cei care îi ajută, îi încurajează sau se asociază cu ei.

Sancțiunile includ interdicția de a călători în UE, înghețarea activelor persoanelor fizice și înghețarea activelor pentru entitățile comerciale. În plus, organizațiilor UE le va fi interzis să ofere fonduri entităților aflate sub sancțiuni.

După cum s-a mai anunțat, regimul juridic bazat pe propunerile Franței și Regatului Unit este destinat să împiedice utilizarea repetată a armelor chimice de către Rusia și Siria.

în comunicatul final al summitului din iunie, liderii țărilor UE au promis oficial să dezvolte și să adopte cât mai curând posibil un document privind noul regim de sancțiuni ca răspuns la utilizarea și distribuirea de arme chimice.

Multe țări din UE au expulzat diplomații ruși din cauza otrăvirii în Salisbury. Dar opoziția „porumbeilor păcii”, în special a Greciei, Italiei și Ungariei a blocat orice măsură suplimentară

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

One Response to UE a aprobat noul regim de sancțiuni pentru atacurile chimice

  1. bogdan spune:

    Bravo UE ! Porcii trebuiesc inconjurati cu un gard electrificat si camp de mine !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top