GeorgiaConsiliul pentru Afaceri Externe al UE a adoptat decizia privind încheierea procedurilor de ratificare a Acordului de Asociere Georgia-UE. Potrivit Ministerului Afacerilor Externe al Georgiei, acordul va intra în vigoare la 1 iulie, scrie Georgia online.

Ministerul Afacerilor Externe al Georgiei preizează ca după semnarea acordului de asociere, 1 iulie este o altă dată importantă în istoria relațiilor dintre Georgia și Uniunea Europeană, deoarece acordul de asociere devine oficial cadrul legal de bază care va determina cooperarea cu Uniunea Europeană.

„Procesul de asociere politică și integrare economică a Georgiei, care prevede introducerea unor standarde politice, economice, comerciale, sociale și juridice europene, este ireversibil și este în plină desfășurare”, – au remarcat reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe al Georgiei.

Acordul cu privire la asociere UE-Georgia a fost semnat la 27 iunie 2014, și a intrat in vigoare temporar de la 1 septembrie 2014.

„… De la 1 iulie, Georgia oficial și pe deplin intra într-o cu totul noua fază a relațiilor cu UE. Suntem profund convinși că acordul de asociere este un pas important spre dezvoltarea, securitatea și unificarea Georgiei și baza juridică reală pentru schimbare europeană. Prin urmare, este investiția noastră în viitorul Georgiei și un stimulent puternic pentru reforme”, – precizeaza MAE de la Tbilisi.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (3 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top