Consiliul UE a prelungit până la 31 ianuarie 2020 efectul sancțiunilor economice ale Uniunii Europene, care sunt legate de sectoarele financiar, energetic și de apărare ale Rusiei, se arata pe site-ul Consiliului European.

„La 27 iunie 2019, Consiliul UE a extins sancțiunile economice care vizează anumite sectoare ale economiei ruse până la 31 ianuarie 2020”, se arată în anunț.

Astfel, decizia liderilor statelor și guvernelor statelor membre ale UE, adoptată la summitul UE din 20 iunie, a fost aprobată oficial astăzi. Decizia a fost luată după audierea raportului cancelarului german Angela Merkel și a președintelui francez Emmanuel Macron cu privire la stadiul punerii în aplicare a acordurilor de la Minsk, a căror aplicare este legată de continuarea sancțiunilor.

„După primirea informațiilor actualizate, Consiliul European a solicitat reluarea urgentă a negocierilor pentru punerea în aplicare a acordurilor de la Minsk și luarea de măsuri menite să aducă încredere între părți. În acest context, liderii UE au fost de acord în unanimitate să mențină sancțiunile economice împotriva Rusiei. Consiliul UE a înregistrat aceasta decizie pe baza procedurii scrise”.

Măsurile restrictive vizează sectoarele financiar, energetic și de apărare ale Federației Ruse, precum și utilizarea bunurilor cu dublă utilizare.

Sancțiunile au fost inițial impuse la 31 iulie 2014 ca răspuns la acțiunile destabilizatoare ale Rusiei împotriva Ucrainei. În septembrie 2014, UE a înăsprit sancțiunile, iar în martie 2015, liderii UE au decis să lege aceste sancțiuni de punerea în aplicare a acordurilor de la Minsk.

Ulterior, UE a prelungit în mod repetat aceste sancțiuni cu intervale de șase luni.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

One Response to UE a prelungit sancțiunile economice împotriva Rusiei cu încă șase luni

  1. bogdan spune:

    Bravo UE ! Sanctiuni pe termen Nelimitat pana pleaca godacii invadatori din Crimeea si Donbas si plata de despagubiri de razboi !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top