UE UcrainaLa summitul UE-Ucraina, care se desfasoara astazi la Bruxelles, vor fi semnate acorduri care prevăd alocarea Ucrainei a 120 de milioane de euro pentru reforma anticorupție și reforma adminstratiei publice, scrie Adevarul european.

În timpul summit-ului vor fi semnate doua acorduri, care prevad alocarea a 15 milioane de euro pentru programul anti-corupție și 104 milioane pentru reforma administratiei publice de stat.

Vestea cea mai buna este ca UE va aloca bani pentru a plăti majorarile salariale promise funcționarilor publici.

„Această sumă va intra la buget și Ucraina va utiliza banii pentru punerea în aplicare a programului de reformă a administratiei publice de stat, în special – cu privire la problema creșterii salariilor la un nivel decent”, – a spus un oficial european informat în legatura cu detaliile acordului.

Interlocutor publicatiei a subliniat faptul că potrivit intelegerii cu Ucraina, ”experimentul cu creșterea salariilor” va fi început cu „echipele de reformatori din ministere”.

„Ucraina creează echipe pentru promovarea reformei în fiecare minister și vom ajuta aceste echipe. Ministerele pilot sunt Finanțele, Ministerul Infrastructurii și Ministerul Agriculturii” – a declarat un oficial european.

De asemenea, o parte din banii vor fi cheltuiți pe formarea profesionala și ridicarea nivelului de calificare a funcționarilor publici.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (1 voturi, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

Related Posts

6 Responses to UE acordă Ucrainei bani pentru creșterea salariilor bugetarilor

 1. Alex spune:

  Frateeee baniii au primit cu garla in moldova si din partea Romaniei cat si din partea UE si noi le-am dat o transa din cei 90mil de euro moldovei si ce am primit DODON (gogos) servicile secrete Romane sunt slabeeeee si de aici demiterea lu MIruitu din functia SIE slab o sleata de tradatorii in SIE total schimbata si condusa direct de presedinte .

  • Putimon spune:

   Eşti cam prost!Basarabia a fost rusificată, populată cu rusofili de prin toate guberniile,cu rusofoni, prin deportare, strămutare, şcolarizare, ameninţare, kaghebizare, colectivizare, manipulare, minciună, mită …Procentul de unionişti era în 2006 de aproximativ 15%. Acum este de aproape 50% cu un partid, atenţie, apărut acum un an. Dodon a fost votat de oameni din trecut, de pensionari şi de foşti comunişti, de oameni cu puţină şcoală şi de biserică. Sandu a fost votată de viitor.De tineri, de antreprenori, de cei plecaţi la muncă în Europa, de patrioţi. Vrem ca la unire să avem o susţinere curată, de cel puţi 75% din populaţie ca să nu avem apoi probleme cu rusofilii şi cu trollii. În 2-3 ani, Igor Dodon îşi va pierde, (şi socialiştii şi putleriştii odată cu el), cel puţin jumătate din susţinători, din pricina situaţiei socio-economice.El are cea mai puternică opoziţie de centru-dreapta din istoria Moldovei.
   Cât despre SIE , iar eşti prost! Serviciile noastre sunt extrem de eficiente. Problemele sunt cu parlamentarii şi cu pesediştii, nu cu SIE. Să-ţi dau un exemplu, prostovane! Eram la Chişinău, acasă la Grigore Vieru. Îl aşteptam, împreună cu soţia sa. La un moment dat, a sunat şi la telefon şi la uşă. A vorbit cu cineva. Apoi a venit şi mi-a spus: „va începe, din nou, războiul. Grigore n-o să vină acasă, l-au luat şi este deja în drum spre Bucureşti”. La întoarcerea în Ţară „femeile-comisar”, rusoaicele, blocaseră calea ferată spre Giurgiuleşti. Începuse conflictul cu Transnistria (Rusia).Îţi îţi pot da şi alte exemple din activitatea SIE, dar eşti mult prea prost ca să pricepi ceva, tovarăşe!

  • Putimon spune:

   Ai idee cine conduce, cum se conduce un serviciu de informaţii externe? Şi ce rol are preşedintele, măi prostănacule?

 2. bogdan spune:

  Este f bine daca UE aloca bani pt a ajuta Ucraina chiar si numai cu atat ! Astfel si ultimul om va vedea cine ajuta si cine fura ! Godacii OLR ataca armat iar UE ajuta economic palpabil ! Era bine daca se putea face asa ceva si pt R .Moldova ! O crestere cat de mica pe hartie pt pensii si salarii cu bani de la UE si altfel ar fi stat alegerile ! Caci daca pensionarul sau salariatul stie ca pierde acei cativa euro daca se indeparteaza de UE atunci se gandesc de 2 ori cu cine voteaza ! Asa e in Transnistria unde OLR sustine partial din pensiile locuitorilor !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to top