Uniunea Europeană a acuzat oficial Procuratura Generală a Ucrainei că subminează activitatea NABU – Biroul Național Anticoruptie al Ucrainei. Serviciul European de Acțiune Externă (SEAE) a emis marți seara o declarație semnată de secretarul de presă Maya Kosyanchich despre situația in domeniul combaterii corupției în Ucraina.

În declarație, pentru prima dată Uniunea Europeană spune răspicat că Procuratura împiedica desfasurarea activitatii NABU.

„Dezvăluirea de către Procuratura Generală a informațiilor despre investigațiile de corupție în curs de desfășurare reduce în mod semnificativ posibilitatea Biroului Național Anticorupție să efectueze investigații eficiente și subminează încrederea oamenilor în posibilitatea unei lupte anticorupție eficiente“, – a declarat secretarul de presă al Serviciului European de Acțiune Externă.

Bruxellesul a reamintit că lupta împotriva corupției rămâne „un element-cheie în dezvoltarea relațiilor Ucraina-UE” și a menționat că succesul tuturor celorlalte reforme depinde de eficacitatea componentei anticorupție.

Uniunea Europeană a cerut autorităților ucrainene „să își consolideze eforturile pentru a asigura independența, capacitatea operațională și eficiența instituțiilor anticorupție”.

„Activitatea acestor organisme ar trebui consolidată, nu subminată”, reproșează SEAE.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (1 voturi, media: 1,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

One Response to UE acuză Procuratura Generală a Ucrainei de subminare a activității Biroului Anticorupție

  1. bogdan spune:

    Ucraina trebuie sa continue ferm actiunile de combatere a coruptiei si implementarea Legislatiei UE ! In caz contrar UE si toata Lumea Democratica si Civilizata va reduce sau chiar va inceta sustinerea Kievului ! Iar Porcia lui putler abia asteapta asta !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top