UE ucrainaCurtea de Conturi Europeană (European Court of Auditors -ECA) a efectuat o analiză a ajutorului economic oferit Ucrainei de către UE. Analiza a fost realizată pentru toate cheltuielile UE pentru Ucraina, în perioada 2007-2015, în domeniul gestionării finanțelor publice, combaterea corupției și reforma sectorului gazelor.

„Asistența UE în Ucraina a avut un impact limitat, și în ciuda dorinței de reformă, rezultatele obținute sunt încă fragile … Pentru cea mai mare parte din perioada studiată, instabilitatea politică, juridică și administrativă au limitat eficacitatea ajutorului UE”, – se arata în raportul auditorilor.

ECA a amintit că cooperarea dintre Ucraina și UE s-a îmbunătățit în mod semnificativ după 2014, în special a fost alocat pachetul de ajutor al UE în valoare de 11,2 miliarde de euro, care trebuie să fie oferit în termen de șapte ani.

Însă, auditorii spun ca „problemele cu care se confruntă Ucraina, în continuare influențează în mod semnificativ procesul de reformă, iar riscurile asociate cu oligarhii vechi și noi rămân ridicate”. Care sunt aceste riscuri nu este specificat.

În același timp, raportul ECA nu este negativ, ci mai degrabă indica reforme incomplete.

„Sprijinul UE pentru Ucraina rămâne neterminat, în ciuda eforturilor semnificative ale Comisiei Europene … În perioada acoperită de auditul nostru, a existat un angajament politic puternic pentru reforma administrației publice. Cu toate acestea, schimbările în conducere au pus această reformă în pericol, iar nivelul scăzut al salariilor (funcționarilor publici din Ucraina), creează motive pentru corupție. Sunt necesare măsuri suplimentare pentru a atinge obiectivul stabilit”, -., a declarat Szabolcs Fazakash, raportorul principal al studiului ECA.

De asemenea, auditorii subliniază faptul că Ucraina a obtinut „rezultate tangibile și durabile în reforma sectorului finanțelor publice și în problema combaterii corupției.”

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

One Response to UE: Asistența pentru Ucraina este parțial eficientă. Există o problemă cu „noii oligarhi”

  1. bogdan spune:

    E greu dar trebuie ca Ucraina sa mearga inainte pe calea reformelor ! Si in Romania a fost greu dar se vad rezultatele ! O Ucraina democratica reformata si libera se va dezvolta mult mai repede si are sanse ca in cativa ani sa ajunga din urma nivelul de trai din Porcie si chiar sa-l depaseasca ! Lucrul asta ii inebuneste pe piticul debil de la kremlin si pe hotii din jurul lui ! Ei vor o Ucraina slaba, nedezvoltata si dependenta de oasele aruncate de OLR ! Asta nu va mai fi !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top