Organizația Mondială a Comerțului (OMC) a acceptat cererea UE de arbitraj cu Rusia, anunță portalul Politico, citând surse familiarizate cu acest caz.

UE cere ca OMC să recunoască ca ilegală interdicția exportului de carne de porc introdusă de Rusia la începutul anului 2014. Această interdicție a fost adoptată înainte de înrăutățirea relațiilor Rusiei cu Occidentul, sub motivul protecției în fața unei epidemii de pestă porcină africană.

UE estimează pierderile anuale din cauza acestei interdicții la 1,4 miliarde de euro.

Anul trecut, OMC a declarat că interdicția este ilegală, dar Federația Rusă nu a anulat-o, invocând efectul embargoului alimentar care a fost impus cu câteva luni mai târziu (in 2014).

Astfel, OMC este chemata sa se pronunte și asupra legitimitatii embragoului rusesc.

UE și-a exprimat anterior intenția de a contesta in instanta sancțiunile rusești, dar până în prezent acest pas nu a fost pus în aplicare.

Nici Rusia nu a contestat in justitie sancțiunile țărilor occidentale, deși a făcut-o în cazul interdicțiilor impuse de Ucraina.

Acest caz poate deveni un precedent pentru OMC – până în prezent, organizația nu a examinat legitimitatea sancțiunilor politice în dreptul comercial internațional.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (2 voturi, media: 3,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

One Response to UE cere arbitrajul OMC din cauza interdicției de export în Rusia a cărnii de porc

  1. bogdan spune:

    Iar godacii kremlinezi au raspuns: groh groh groh !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top