UE își exprimăt îngrijorarea cu privire la creșterea numărului de cereri de azil nefondate din partea cetățenilor Republicii Moldova și Georgiei, se arată în al doilea raport al Comisiei Europene în cadrul mecanismului de suspendare a regimului fără vize.

CE a luat act de faptul că țările din Balcanii de Vest și Parteneriatul estic iau măsuri pentru a rezolva problemele migrației ilegale, însă sunt necesare eforturi suplimentare pentru a obține un rezultat durabil.

„Creșterea numărului de cereri de azil neîntemeiate în cazul Moldovei și Georgiei este o sursă de îngrijorare”, se arată în raport.

În special, în cazul Georgiei, raportul indică o creștere a refuzurilor de intrare în UE cu 200% în 2017. Numărul cererilor de azil din partea cetățenilor georgieni în prima jumătate a anului 2018 s-a dublat față de aceeași perioadă a anului precedent.

În ceea ce privește Republica Moldova, raportul notează o creștere a numărului de refuzuri de intrare cu 56%. Comparativ cu prima jumătate a anului 2017, în prima jumătate a acestui an, numărul cetățenilor moldoveni care au solicitat azil în UE a crescut cu 128%.

De asemenea, Comisia Europeană menționează creșterea migrației ilegale din Ucraina, Serbia, Bosnia și Herțegovina și a promis să monitorizeze situația.

În cazul Ucraine a existat o creștere cu 47% a refuzurilor de intrare, în timp ce numărul cererilor de azil a scăzut cu 9%.

 

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

One Response to UE este îngrijorată de creșterea cererilor de azil din partea cetățenilor Republicii Moldova și Georgiei

  1. bogdan spune:

    Fug saracii de saracie si de porci !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top