Nord StreamProiectul construirii gazodcutului  Nord Stream” pentru exportul de gaz către Marea Britanie a fost respins, scrie luni ziarul Times. Motivul refuzului pare a fi deteriorarea relațiilor cu Moscova.

Potrivit Timeis, în urma cu doi ani, când a fost propus pentru prima dată acest proiect, oficialii britanici au fost de acord. „Compania Gazprom si partenerii sai din consorțiu, în luna februarie a acestui an, au finlaizat studiul de fezabilitate, dar autoritățile europene au refuzat să autorizeze proiectul, motivand ca acesta ar crește dependența de gazul rusesc. Apoi, personalul consortiului de proiect a inceput sa abandoneze treptat firma, devenind clar acesta nu are nicio șansă de realizare„, – spune Times.

Având în vedere nivelul actual al tensiunor în relațiile dintre Rusia și țările occidentale, nu văd nicio posibilitate ca proiectul sa se mute de pe plansa pe teren a declarat John Locke, reprezentantul think-tank-ului britanic Chatham House.

Contextul nu este cel mai favorabil pentru Gazprom sa-si continue expansiunea pe piața europeană, – a mai spus expertul.

Consorțiul Nord Sream, in care 51% din parti sunt deținute de Gazprom vrea sa construiască pe fundul Marii Baltice două conducte suplimentare care sa duca gaze naturale din Rusia in Marea Britanie și Olanda

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top