Uniunea Europeană insistă asupra eliberării tuturor celor 24 de marinari ucraineni arestați ilegal în strâmtoarea Kerci, se arată în declarația reprezentantului UE, emisă joi, 17 ianuarie.

În declarație, reprezentantul UE  subliniază faptul că delegației Uniunii Europene la Moscova și altor 15 misiuni diplomatice ale UE le-a fost refuzat dreptul de a urmări procedurile în instanța rusă împotriva celor 24 de marinari.

Uniunea Europeană remarcă faptul că militarii deținuți au fost arestați pe 25 noiembrie 2018, când Rusia a capturat trei nave ucrainene și echipajele lor, facand uz de arme de foc și rănind mai mulți marinari ucraineni în zona strâmtorii Kerci.

„Așteptăm ca Rusia să elibereze imediat și necondiționat cei 24 de marinari ucraineni capturați și să permita exercitarea dreptului lor la reprezentare juridică și să ofere acces neîngrădit autorităților consulare, precum și să asigure acordare de asistență medicală adecvată membrilor răniți ai echipajului”, se arată în declarație.

UE cere ca Rusia să asigure trecerea fără obstacole și liberă prin strâmtoarea Kerci în Marea Azov și invers în conformitate cu dreptul internațional. „Utilizarea forței de către Rusia este inacceptabilă”, a subliniat reprezentantul UE.

La 16 ianuarie, Curtea Lefortovo din Moscova a prelungit cu trei luni arestarea tuturor celor 24 de marinari din Ucraina, acuzați în Federația Rusă de trecerea ilegală a frontierei ruse.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

One Response to UE insistă: Rusia trebuie să elibereze imediat și necondiționat toți marinarii ucraineni

  1. bogdan spune:

    Iar kocina kremlineza a grohait raspunzand: guiiiiiiiiitzz !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top