Uniunea Europeană susține că decizia Siriei de a recunoaște independența autoproclamatelor republici Abhazia și Osetia de Sud încalcă legislația internațională, se arată în declarația reprezentantului serviciului de politică externă al UE, postat pe site-ul instituției.

„Decizia regimului sirian de a stabili relații diplomatice cu regiunile separatiste georgiene Abhazia și Osetia de Sud încălcă dreptul internațional și principiul integrității teritoriale, astfel cum sunt definite în Carta ONU și rezoluțiile pertinente ale Consiliului de Securitate al ONU“, – se spune în declarație.

Documentul notează că Uniunea Europeană sprijină pe deplin suveranitatea și integritatea teritorială a Georgiei în cadrul granițelor sale recunoscute pe plan internațional.

„Continuăm să sprijinim în mod activ eforturile de soluționare a conflictelor, inclusiv prin activitatea Reprezentantului Special al UE pentru Caucazul de Sud și criza din Georgia și misiunea de monitorizare a UE”, se arată în declarație.

Pe 29 mai, Siria a recunoscut independența autoproclamatelor republici din Osetia de Sud și Abhazia și a stabilit relații diplomatice cu aceste teritorii ocupate din Georgia. Ca răspuns, Georgia a anunțat începerea procedurii de încetare a relațiilor diplomatice cu Siria.

Până în prezent, doar Rusia, Venezuela, Nicaragua și Nauru au recunoscut independența celor două republici autoproclamate.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

One Response to UE: Recunoașterea independenței Abhaziei și Osetiei de Sud încalcă dreptul internațional

  1. bogdan spune:

    Tarile teroriste si Diktaturile nedemocratice se sustin una pe alta ! Iar benzinaria cu nume de tara a Pitikului debil este cel mai mare stat terorist din lume !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top