CrimeeaUniunea Europeană susține că nu există în prezent nicio confirmare a declarațiilor oficialilor ruși cu privire la evenimentele din Crimeea și și-a exprimat sprijinul pentru integritatea Ucrainei, inclusiv Crimeea, se menționeaza în raspunsul  reprezentantului Uniunii Europene în Ucraina, oferit la solicitarea publicatiei „Adevărul european”.

„Noi nu avem cunostinta despre vreo dovadă în sprijinul afirmațiilor Rusiei cu privire la evenimentele din Armiansk (Crimeea – n.r.)”, – a declarat Jurgis Vilchinskas, șeful Sectiei Presă și Informare al misiunii diplomatice UE.

„Ne menținem ferm poziția de susținere a integrității teritoriale și suveranității Ucrainei, precum și programul de reforme. UE face apel la soluționarea pașnică a conflictului, inclusiv cel care se desfasoara în estul Ucrainei”, – a spus Vilchinskas, amintind ca UE a condamnat anexarea ilegala a Crimeei de catre Rusia.

Mai târziu, purtătorul de cuvânt al UE privind politica externă, Maya Kosyanchich a confirmat că declarația colegilor sai reprezinta poziția oficială a UE în ceea ce privește evenimentele din Crimeea și de la granita administrativa cu Ucraina.

Anterior, jurnaliștii de la Bruxelles faceau haz pe seama faptului că UE nu reușește sa anunțe o poziție oficială cu privire la evenimentele din Crimeea, deși a răspuns foarte repede la chestiunea încălcării libertății de exprimare în Maldive.

Aminitm, miercuri, Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB) a anuntat ca a dejucat presupuse tentative de atacuri teroriste organizate de militarii ucraineni în Crimeea. Comentând această declarație, președintele rus Vladimir Putin a acuzat autoritățile Ucrainei de teroare. Ucraina a negat toate acuzațiile.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (3 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

2 Responses to UE și-a exprimat, în sfârșit, poziția privind evenimentele din Crimeea

  1. ANTIPUTIN spune:

    Putin e terorist international. Trebuie arestat, judecat si pedepsit cu inchisoare pe viata.Cine ştie, poate se converteste în celula si scrie o carte ce’i va aduce pe multi la Dumnezeu. Si la Judecata de Apoi…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top