Depozit gazeUniunea Europeană, care doreste să reducă dependența de livrările de energie din Rusia, se așteaptă ca până în 2019 să înceapă importul de gaz din Turkmenistan, potrivit Reuters, care il citeaza pe Maroš Šefčovič, vicepreședintele Comisiei Europene.

Rusia asigură aproximativ o treime din nevoile europene de gaz natural, dar anexarea Crimeei și implicarea Rusiei în conflictul armat din estul Ucrainei a forțat UE să devină mai activă în căutarea de alternative.

„Pentru Turkmenistan este important să diversifice oportunitățile de export, în timp ce pentru UE, este important să-și diversifice importurile, „- a spus Maroš Šefčovič.

Proiectul este conceput sa asigure furnizarea de gaz turkmen prin Marea Caspică, prin așa-numitul „coridorul sudic”, care include Azerbaidjan și Turcia.

gaze„Între 2019 și 2020 toate aceste conducte de gaz din Azerbaidjan până la frontierele Europei – în direcția Greciei, Albaniei și Italiei ar trebui sa fie construite,” – a spus reprezentantul UE.

În luna martie, oficialii turkmeni au declarat că Ashgabatul desfasoara negocieri „active” pentru furnizarea europenilor a 10-30 miliarde metri cubi de gaz pe an. Pentru comparație, Turkmenistan trimite anual 30-35 miliarde de metri cubi de gaze naturale în China. Maroš Šefčovič declarat că părțile au stabilit un grup de lucru, care se va ocupa de proiectul Trans-Caspic. Aceasta va include pe adjunctii ministrilor energiei și experți din ministerele afacerilor externe.

„Am convenit că vom lucra în formatul Turkmenistan, Turcia, Azerbaidjan, UE, și că la negocierile viitoare vor invita Georgia, deoarece este o importantă țară de tranzit în ceea ce privește coridorul sudic al gazelor”, – a declarat comisarul european.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (5 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top