Parlamentul European va vota marți rezoluția privind situația relațiilor cu Rusia, se arata într-un mesaj postat pe site-ul instituției europene.

„UE trebuie să rămână deschisă impunerii unor sancțiuni suplimentare dacă Rusia continuă să încalce dreptul internațional”, se spune în proiectul de rezoluție, care va fi supus la vot marți. Deputații europeni subliniază că sancțiunile ar trebui să fie proporționale cu amenințările reprezentate de Rusia.

Dezbaterile asupra proiectului de rezoluție sunt programate pentru luni, 11 martie.

Deputații europeni propun ca UE să revizuiască actualul Acord de parteneriat și cooperare și să limiteze cooperarea cu Rusia în domenii de interes comun, cum ar fi lupta împotriva terorismului și schimbările climatice.

Relațiile mai strânse ar putea fi posibile numai după ce Rusia va respecta pe deplin așa-numitele acorduri de la Minsk pentru a pune capăt războiului din estul Ucrainei și va începe să respecte dreptul internațional, se spune în proiectul de rezoluție.

În decembrie, deputatul european din Letonia, Sandra Kalniete, a prezentat Comisiei pentru afaceri externe un proiect de rezoluție privind relațiile cu Federația Rusă. Textul cere adoptarea unei legi similare ”Magnitsky Act” din SUA și menționează de asemenea preocupările legate de proiectul Nord Stream 2.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

One Response to UE trebuie să impună sancțiuni suplimentare dacă Rusia continuă să încalce dreptul internațional

  1. bogdan spune:

    Pai „cooperare impotriva terorismului” cu teroristii ? Nu e o contradictie in termeni ? Godacii sunt cel mai mare pseudostat terorist din Lume !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top