Cel de-al 21-lea summit Ucraina-UE s-a încheiat ieri la Kiev, la finalul căruia conducerea țării a semnat un număr de acorduri de cooperare cu Uniunea Europeană. Potrivit lui Vladimir Zelenski, în baz acordurilor semnate, Uniunea Europeană va oferi Ucrainei aproximativ 500 de milioane de euro drept asistență financiară.

La summit au participat ministrul de externe al Uniunii Europene, Federica Mogherini și comisarul european pentru politica europeană de vecinătate și negocierile de extindere, Johannes Hahn.

Acordurile semnate de Ucraina și Uniunea Europeană se referă în primul rând la acordarea de asistență financiară. În special, UE va aloca suma de 80 de milioane de euro pentru a sprijini eficiența energetică, iar alte 20 de milioane în acest scop vor fi transferate de Germania.

Un pachet financiar separat de 10 milioane de euro va fi acordat pentru dezvoltarea Donbasului și zonei Azov. Fondurile vizează, printre altele, îmbunătățirea accesului la serviciile administrative pentru persoanele strămutate și dezvoltarea întreprinderilor mici și mijlocii din regiune.

În plus, Uniunea Europeană va aloca 40 de milioane pentru reforme privind descentralizarea, pe care Ucraina a început să le introducă cu sprijinul UE după schimbarea guvernului în 2014.

Un alt pachet de 20 de milioane de euro va finanța proiectul „Inițiativa anticorupție”, care are drept scop consolidarea instituțiilor anticorupție.

În același timp, alocarea acestor fonduri va depinde de îndeplinirea mai multor condiții, inclusiv de implementarea deplină a reformelor în domeniul combaterii spălării banilor sau verificarea declarațiilor electronice privind veniturile funcționarilor. Aceste condiții sunt impuse de Acordul de asociere UE cu Ucraina semnat în 2014.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

3 Responses to UE va acorda Ucrainei un ajutor de 500 milioane de euro

 1. Maciuca spune:

  Cu ce scop?Ca nimic nu este gratis pe aceasta pamant!

  • bogdan spune:

   Scopul ? Sa-i ajutam sa scape de voi si de mizeria voastra lasata in Ucraina din perioada sovietica ! Vor sa se indeparteze mai repede de mizeria reprezentata de specia voastra !
   Noi macar ii ajutam si le dam bani ! Voi in schimb le furati teritoriile si le omorati femeile si copiii ! Asta-i diferenta dintre Lumea Civilizata si Lumea de kkat rusa…

 2. bogdan spune:

  Bravo UE ! Asa vede si ucraineanul da rand cine ii sunt prietenii si cine dusmanii ! UE ajuta financiar si material iar Porcii kremlinezi ii ataca militar si le fura teritorii !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top