În cadrul unei ședințe plenare de la Strasbourg, Parlamentul European a adoptat două rezoluții privind domeniile prioritare ale politicii externe ale UE în 2019, se spune într-o declarație publicată pe site-ul Parlamentului European.

În special, una dintre principalele direcții pentru țările europene anul viitor va fi confruntarea cu amenințările cibernetice ruse. Printre altele, Uniunea Europeană se va concentra și pe combaterea terorismului jihadist, a dezinformării din rețele și a migrației ilegale.

Deputații au subliniat faptul că UE ar trebui să fie mai rezistentă la amestecul din afară, în special în ajunul alegerilor pentru Parlamentul European, care vor avea loc între 23 și 26 mai 2019.

De asemenea, europarlamentarii au remarcat necesitatea creșterii investițiilor în recunoaștere, desfășurarea comunicațiilor prin satelit și consolidarea potențialului militar al țărilor UE. Conform rezoluției, se propune crearea unui Consiliu de Securitate al UE. El se va ocupa de problemele de apărare și politică externă.

Parlamentul European consideră că un parteneriat strategic dintre NATO și UE ar trebui să fie fundamental pentru rezolvarea problemelor de securitate în Europa. Eurodeputații au cerut forțelor politice din Europa și din Statele Unite să consolideze legăturile de securitate transatlantice.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

One Response to UE va lupta împotriva jihadismului și amenințărilor cibernetice ruse

  1. bogdan spune:

    Ambele sunt in floare in Porcie ! Mai ales prin zonele Cecenia,Daghestan,Ingusetia… unde sunt politica de stat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top