OettingerÎn cazul în care Rusia va înceta complet livrările de gaze în Europa, gospodariile din Uniunea Europeana vor supraviețui iernii. Dar in acest caz este importanta o foarte bună colaborare între statele membre în ceea ce privește reorientarea fluxurilor de gaze.

Acestea sunt concluziile conținute în raportul Comisiei Europene prezentat joi, 16 octombrie, la Bruxelle de catre vicepreședintele CE pentru energie Guenther Oettinger, potrivit Unian.

Acest raport arată nu stam cu mainile in san, ca facem tot ce putem pentru a fi pregatiti. Mai întâi ne-am facut o imagine despre  riscuri și soluțiile posibile. Dacă lucrăm împreună, demonstrand solidaritate în aplicarea recomandărilor acestui raport, nicio gospodarie din UE nu va face frigul în aceasta iara „, a spus Oettinger.

Raportul indica faptul că aceasta este scenariul cel mai extrem, ralizat în scopul testarii sistemul„, si care are in vedere sistarea livrarii de gaze din Rusia timp de șase luni.

Comisia Europeană a ajuns la concluzia în cazul în care statele membre vor coopera și vor permite fluxurile de gaze în ambele directii folosind capacitatea fizică maximă, consumatorii din UE vor fi într-o poziție mult mai bună.

gazeRaportul constată că, în cazul în care va fi blocat doar gazoductul din Ucraina, vor avea de suferit doar tarile din Europa de Sud-Est, nu şi țările baltice și Finlanda, deoarece acestea au o țeavă directa spre Rusia.

Documentul afirmă cele mai vulnerabile în cazul unei sistari complete a livrărilor de gaz rusesc sunt statele baltice, Finlanda şi sudestul Europei.

Amintim că, la sfârșitul lunii septembrie, ministrul rus al energiei Alexandr Novak a spus în cazul în care statele membre ale UE vor pune în aplicare planul livrarilor in regim invers spre Ucraina, Rusia a întrerupe livrările sale în Europa.

 

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

2 Responses to UE: „Vom ieşi cu bine din iarnă şi fără gaze ruseşti”

  1. Mihai spune:

    Rusia e pe duca. In 7-8 ani s eva dezintegra definitiv. Nu trebuie sa ne temem de ei.

  2. rsumy spune:

    Oare rusnacii mai au minti limpezi? Cum sa ameninti Europa cu sistarea livrarilor de gaze? Mai devreme sau mai tarziu, UE va gasi o solutie… iar rusnacii isi vor baga gazele in fund. Niste trantori, cu exporturi demne de Lumea a Treia: energie materii prime…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top