ultimul prorocAutoritatile din Tadjikistan l-au condamnat pe Saidmahdihon Sattorov, „ultimul profet al Islamului”, sub acuzația de poligamie, fraude cu terenuri arabile și șantaj, anunta serviciul de presă al Curții Supreme a Republicii Tadjikistan.

În vârstă de 65 de ani, Sattorov  – „Sheih Timur” – a fost condamnat în baza acuzațiilor privind incalcarea a cinci articole din Codul penal al Tadjikistanului.

„Instanța a constatat ca Sattorov este vinovat pentru „ocuparea neautorizată a unor terenuri”, „Profanarea mormintelor”, „Extorcare”, „Poligamie” şi „Obstrucționarea frecventarii institutiilor de învățământ general obligatoriu”.

Sattorov trăia în raionul Tursunzade, la 50 km vest de capitala tadjika.

În ultimii trei ani acesta a fost venerat in regiune drept „ultimul profet”. In fata masinii acestuia localnici asterneau covoare scumpe. Locuitorii se aruncau spre masina, incercand sa o atinga, iar cei mai „norocosi” erau lasati de gardienii lui Sattorov sa obtina binecuvântarea „profetului”, care se încheia cu sărutarea mainilor acestuia.

În plus, in afara de soția sa legitimă, Sattorov avea alte sase sotii, cu care a efectua ritualul căsătoriei în conformitate cu legislația musulmană.

La sfârșitul anului 2011, Sattorov s-a declarat Mesia al Judecatii de Apoi – „Imam Mahdi”.

Locuitorii ii aduceau cadouri și îl venerau ca pe un profet și vindecător. În plus, acasa „profetul” avea o școală unde preda teologia unui grup de băieți, pentru care părinții plateau o taxă lunară.

Totodata, Sattorov efectua pe mormintele morților procedura „dezlegarii de pacate” contra unei taxe.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top