În iunie, reprezentantul Rusiei la OSCE a încercat să împiedice vizita diplomaților UE în Donbas, informand europenii cu privire la presupusa intenție a Ucrainei de a doborî elicopetrul cu care aceștia se vor deplasa, a declarat la o întâlnire cu jurnaliștii Nikolai Tocițkii, reprezentantul Ucrainei la UE, scrie „Adevărul european“.

Potrivit dipomatului, aceste evenimente au avut loc la începutul verii, în ajunul vizitei în Ucraina a reprezentanților Comisiei UE pentru Politică și Securitate, care pana la urma a avut loc între 13-15 iunie.

„Reprezentantul permanent al Rusiei la OSCE, Alexander Lukașevici, a informat neoficial structurile UE afirmând că ucrainenii pregătesc un atac terorist – chipurile (planuiau) sa doboare un elicopter, pentru a da vina apoi pe LDNR (separatisti – n.r.). În același timp, aceste informații au fost injectate în mass-media“- a spus ambasadorul ucrainean.

Potrivit diplomatului, acest episod a fost o manifestare a ”războiului hibrid” împotriva Ucrainei. Rusia si-a stabilit ca obiectiv sa împiedice vizita diplomaților europeni în Donbas. Kievul a aflat despre acest atac informațional de la diplomații europeni, care au pus la îndoială utilitatea călătoriei, dar în final a reușit să-i convingă că „avertismentul“ rusesc este unul mincinos.

„Am căutat o zi întreaga sa-i convingem pe colegi că sunt victime ale ”războiului hibrid”, ca este o informație falsă și că nu există niciun pericol. În cele din urmă, călătoria a avut loc. Nimeni nu a refuzat să participe. Dar am schimbat hărțile rutelor, planurile de zbor, am schimbat tot programul vizitei”, a explicat ambasadorul.

Din delegatie au facut parte reprezentanții tuturor celor 28 de state membre ale UE si reprezentanți ai biroului lui Mogherini. Atunci, în iunie, Ucraina nu a comunicat cu privire la vizita diplomatiolor UE și s-a limitat in a anunta doar despre întalnirea reprezentanților UE  cu presedintele ucrainean Petro Poroșenko.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

One Response to Un ambasador a povestit un fragment din ”războiul hibrid” rusesc împotriva diplomaților UE

  1. bogdan spune:

    Deja Lumea Civilizata stie tehnicile utilizate de go-daci si poate lua masuri in consecinta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top