scene ilovaiskStatul Major General al Armatei Ucrainei sustine că a primit informații cu privire la invazia trupelor rusești în Ucraina abia pe 25 august 2014, a declarat reprezentantul Institutului Central de Cercetare al Forțelor Armate, colonelul Victor Şidliuh, prezentand raportului Statului Major General cu privire la evoluția operațiunilor militare în vara anului 2014, potrivit Unian.

În același timp, răspunzând la o întrebare: de ce forțele ucrainene nu au fost pregătite  să respingă atacurile trupelor Federației Ruse, el a raspuns că informatia privind invazia inamicului a ajuns abia pe 25 august, iar invazia a avut loc în noaptea de 25 august.
„Informațiile despre invazie veneau tot timpul, dar multe erau false. Noi nu ne asteptam că Rusia va recurge la o invazie pe scară largă, fără o declarație de război” – a spus Şidliuh.

În ceea ce priveste iesirea trupelor ucrainene din incercuirea de la Ilovaisk, in august 2014, a fost stabilitat prin acord între liderii grupurilor armate ucrainean și rus, care a efectuat incercuirea.

Această propunere a fost primită din partea Rusiei, a declarat consilierul șefului Statului Major al Forțelor Armate Ucrainene,  Ruslan Kavaţiuk.

Potrivit lui, un grupare de sprijin a fost trimisa spre Ilovaisk, erau 1.000-2.000 de soldati dar, „din păcate, situația internă nu le-a permis sa ajunga la timp.”

„De fapt, raidul pe care trupele acestea l-au efectuat, a provocat pierderi substanțiale in randul trupelor ruse, fapt care a permis oprirea avansului armatei ruse” – a subliniat Kavaţiuk.militari separi
Întrebat cum a fost posibil să se creadă pe cuvant comandanții ruși, care au atacat trupele ucrainene dupa ce le-au promis sa n-o faca daca se retrag, in conditiile in care comandamentul lor nega prezenta trupelor in Ucraina, reprezentantului Statului Major ucrainean, colonelul Şidliuha declarat: „Vina fiecaruia va fi stabilita de judecatori dupa finalizarea anchetei…Noi nu suntem avocați, pur si simplu descriem mersul evenimentelor de atunci”, – a spus el.

Vina principala, conform lui Şidliuh este a Rusiei, inclusiv pentru încălcarea acordurilor în timpul retragerii militarilor ucraineni din incercuirea de la Ilovaisk.

Potrivit datelor Statului Major General al Ucraieni, pe 24-25 august, trupele rusești au invadat în estul  Ucrainei pe două fronturi: spre  Mariupol, şi în direcția sudica de la Lugansk. Și în fiecare direcție „au fost implicate patru grupari de trupe ale Federației Ruse.”

Statului Major General sustine ca, în general, în luna august Ucraina a fost invadata de Rusia cu  aproximativ 4 mii de soldati: 8 grupuri tactice de nivel batalion ale forțelor armate ruse.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top