JuravlevȘeful partidului „Rodina”, deputatul Dumei de Stat din partea „Rusia Unită”, Alexei Juravlev a introdus în camera inferioară a parlamentului rus un proiect de lege care propune marcharea companiilor care în trecut au colaborat cu regimurile fasciste din Germania și Italia. În opinia sa, rușii ar rebui avertizati despre „trecutul rușinos al unor companii renumite si astfel sa fie incurajati sa abandoneze produsele lor”, scrie Izvestia.

Potrivit proiectului de lege, publicitatea din Rusia a unor astfel de companii trebuie să includă o referire la relațiile companiei cu naziștii și natura criminala a regimurilor fasciste.

Într-un interviu pentru Izvestia, deputatul a explicat că inițiativa sa are drept scop „prevenirea denaturarii faptelor istorice și informarea tinerei generații, atât de necesara în perioada de confruntare între Rusia și Occident”.

„Corporatiile care au făcut bani pe seama sângelui concetățenilor noștri, cele care au colaborat cu regimurile fasciste, ar trebui cel putin să-i informeze pe clienții noștri. Ar trebui să facă un marcaj special al propriilor produse”, – spune politicianul.Mercedes

Clipurile publicitare de la radio ar trebui sa contina cel puțin trei secunde despre trecutul „colaborationist” al companiei care isi face reclama, in clipurile televizate – cel puțin cinci secunde. Deputatul a spus că nu se pune problema interzicerii produselor unor astfel de firme. Dar el speră că mulți ruși vor refuza, de exemplu, produsele companiei BMW, care „a produs aeronave ce au bombardat orașele noastre”.

Juravlev are probleme si cu firme care pun in pericol securitatea națională a Rusiei contemporane. Printre acestea, deputatul a numit Siemens, care, potrivit lui, „de mulți ani colaboreaza cu Serviciul German de Informații (BND)”, dar si compania olandeza cu radacini suedeze – Ikea, care, potrivit acestuia, ar fi „practicat extorcarea oamenilor de afaceri rusi”.

Pe postul de radio „Govorit Moskva”, Juravlev a spus că lista firmelor ce vor fi marcate va include compania aeriana Lufthansa, BMW, lanțul Metro Cash & Carry, Siemens, Coca-Cola și alții.

BMWÎn ultima declarație de venit, autorul inițiativei anunțate a declarat o masina Mercedes Benz, în timp ce soția sa deține un BMW X3. În același timp, secretarul de presa al deputatului a declarat ca Juravlev a „renuntat la Mercedes”, iar acum conduce o Skoda (din grupul Volkswagen).

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

2 Responses to Un deputat rus, posesor de Mercedes, a propus marcarea firmei drept „colaboratoare” cu fasciştii

  1. rsumy spune:

    Si nemtii vor sa fie ‘prieteni de afaceri’, in continuare, cu primitivii astia!
    Noaptea mintii…

    • Zorg spune:

      Îți dai seama că li s-a acrit și lor de atâta „Germania nazistă”, dar sub diplomația lor se ascund planuri bine gândite. Nu prea îl prinzi pe neamț cu chiloții’n vine, ca’n filme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top