lopirevGeneral Ghenadi Lopîrev, din serviciul de protecție al înalților demnitari (Serviciul Federal de Protecție – SFP), a fost arestat vineri pentru presupuse fapte de corupție, relatează agenția EFE.

‘În urma unei investigații interne efectuate de SFP în unitățile din Caucaz s-au găsit indicii privind grave încălcări ale legislației în vigoare’, a declarat pentru agenția Interfax o sursă din respectivul serviciu.

Potrivit altor surse din media, generalul Ghenadi Lopîrev a fost arestat în orașul Soci  în cadrul unei investigații privind concesionarea ilegală de terenuri pentru construcția infrastructurii destinate Jocurilor Olimpice de la Soci.

Amintim, in statiune s-au desfășurat în februarie 2014 Jocurile Olimpice de Iarnă, cele mai scumpe din istoria acestui eveniment sportiv. Potrivit lui Boris Nemțov, liderul opoziției asasinat un an mai târziu, în organizarea acelor jocuri și pentru lucrările efectuate au existat fraude masive cu fonduri publice.

Conform Izvestia, în apartamentul generalului s-a găsit un miliard de ruble (15 milioane de dolari), iar primarul orașului Soci, Anatoli Pahomov, este martor în acest dosar.

Ghenadi Lopirev este responsabilul cu gradul cel mai înalt al SFP în regiunea Caucazului.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Related Posts

8 Responses to Un general al ”SPP”-ului rusesc, arestat pentru corupție

 1. yehudy spune:

  draga ivan, ministrul economiei federatiei ruse a fost arestat pentru coruptie 🙂
  draga ivan, un general „spp” a fost arestat pentru coruptie 🙂
  draga ivan, putin va fi arestat si executat entru coruptie in anul 2017 🙂

 2. bogdan spune:

  Asta si-a permis si el sa fure ceva resturi ! Si daca nu a furat organizat si aprobat de kremlin nasol…

 3. mocanu dan spune:

  ASTA SA PISAT CONTRA VINTULUI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to top