Judecătorul Curții Constituționale din Rusia (CCR), Vladimir Jaroslavțev a emis o opinie separată cu privire la dosarul despăgubirilor foștilor acționari „Yukos”. Textul judecatorului a fost publicat împreună cu decizia CCR.

Potrivit lui Jaroslavțev, Ministerul rus al Justiției, cel care a cerut pronunțarea CCR în decizia CEDO privind Yukos, trebuia să continue lupta în instanțele internaționale, în loc să caute o soluție „ușoară” la Curtea Constituțională din Rusia.

El a menționat că Ministerul Justiției a fost în fapt de acord cu decizia Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO) privind despăgubirile fostilor actonari Yukos, pentru ca a refuzat să facă apel la Marea Cameră. În plus, Ministerul rus a pregătit un plan pentru punerea în aplicare a deciziei CEDO.

„În acest sens, Ministerul Justiției a găsit „calea ușoară” în situația creată, apelând la Curtea Constituțională care a declarat despre imposibilitatea executării hotărârii CEDO. Cu toate acestea, o astfel de cerere nu poate fi acceptata și în virtutea principiului nemo judex in propria causa (nimeni nu poate fi judecător în propriul său caz)”- a declarat într-o opinie separată Jaroslavțev.

Pe 19 ianuarie, Curtea Constituțională a Rusiei a decis că statul rus poate sa nu achite acționarilor „Yukos” compensații în valoare de 1,8 miliarde de euro prin decizia CEDO. Decizia instanței internaționale a fost considerată ca incalcand Constituția rusă.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (2 voturi, media: 2,50 din 5)
Se încarcă...

Related Posts

One Response to Un judecător al Curții Constituționale despre dosarul Yukos: ”Nimeni nu poate fi judecător în propriul proces”

  1. bogdan spune:

    Godacilor sovietici de ce nu iesiti voi cu totii din toate forurile lumii civilizate ?! Faceti un gard inalt si traiti cu ce produceti ! Peste 100 de ani daca vom dori sa vedem cum aratau anii 2015-2020 va fi nevoie sa ne uitam doar peste gard la voi ! Vom vdeea cum aratau cu un secol in urma telefoanele, masinile etc ! Va fi cea mai interesanta bula a timpului…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to top