Anastasia StoitkaiaUniunea Europeana de Radio şi Televiziune (European Boradcasting Union – EBU) – organizatorul „Eurovision” – a anulat pe 10 mai rezultatele votarii membrului juriului național rus al acestui concurs muzical – Anastasia Stoțkaia.

Această decizie a fost adoptată de EBU după ce, în timpul transmisiei repetiției pentru prima semifinală, în seara zilei de luni, 9 mai, Stoțkaia a realizat propria transmisie în direct pe rețeaua Periscope.

EBU a fost nevoită să efectueze o anchetă privind încălcarea regulilor de vot în concurs și a cerut explicații de la canalul rusesc „Rossia”, responsabil în Rusia de show-ul din acest an.

În ajunul primei semifinale a „Eurovision-2016”, la Stockholm, în timp ce membrii juriului national urmareau concursul, Anastasia Stoțkaia a realizat propria transmisie online pe Periscope, în cadrul căreia facea aprecieri ale evolutiei artistilor. În special, ea a comentat performanța participanților din Olanda și Armenia. Melodia artistului olandez în genul folk – Bob Daue – ea a descris-o drept „draguță”, iar referindu-se la reprezentanta Armeniei – Iveta Mukucian – a remarcat: „Sotul meu este armean, eu sunt de partea armenilor”.

La scurt timp în rețea au inceput sa apara acuzatii impotriva Anastasiei privind încălcarea principiului secretului votului juriului.

Ca rezultat, EBU a decis să valideze doar voturile a patru membri ruși ai juriului: Ghenadi Gladkov, Denis Maidanov, Oskar Kucera și Olimpiada Teterici.

Până la finala concursului, pe 14 mai, Rusia are dreptul să prezinte un înlocuitor al Anastasiei Stoțkaia, se spune într-o declarație a EBU.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (2 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top