Politologul pro-Kremlin, Serghei Markov, a declarat într-un interviu că așa-numita armată „DNR-LNR” este a cincea sau a sasea cea mai puternica din Europa.
Interviul a fost acordat „Eho Moskvî”.

De asemenea, Markov a recunoscut că Rusia a furnizat arme militanților din Donbas.

Iată un fragment din interviu:

Markov – Ei bine, am ajutat mereu Donbasul.

O.Juravlёva- Cum am ajutat?

S.Markov- Le-au spus de multe ori. Ei bine, așa cum am înțeles, i-au ajutat, ca să spunem așa, cu formarea, da?

O.Juravlёva- Arme am livrat?

Markov – Ei bine, de asemenea, cred că, ca să spunem așa, da.

O.Juravlёva- Toate aceste „Grad”, tancuri – ele nu au aparut din senin?

Markov – Date exacte nu sunt. Dar poziția oficială este că toate acestea milițiile le-au luat de la Forțele Armate ale Ucrainei, nu?

O.Juravlёva- Și neoficial?

Markov – Nu,  neoficial, de asemenea. Dar eu, în calitate de analist, eu pot să spun, bine, poate, ceva a venit de la așa-numitul Voentorg (există un astfel de termen; Voentorg – retea de magazine cu specific militar in Rusia. Prima data a fost folosit de presedintele rus, care a explicat aparitia soldatilor fara insemne în Crimeea spunand ca sunt ”militii locale” inarmate de la magazinele Voentorg – n.r.). Și apoi există termenul „în vacanță”, nu-i asa? (militarii rusi capturati de trupele ucrainene erau declarati de Rusia persoane aflate in ”permisie” sau ”concediu” – n.r.).

O.Juravlёva- Deci ”turiștii” și Voentorg, la urma urmei au aparut acolo?

Markov – Da, cred că Voentorg și ”turiștii” au fost. Dupa datele mele ”turiștii” au fost de doua. Momentul critic în timpul incercuirii de la Ilovaisk, nu-i asa? ”Turiștii” au venit, nu foart emulti, ca să spunem așa, au ajutat să se realizeze incercuirea de la Ilovaisk, iar apoi în timpul ofensivei de la Debalțevo: de asemenea au lucrat. Dar in rest este totul meritul armatei „DNR-LNR”, care astăzi, potrivit ratingului Universitatii mongole de cercetare strategică este a cincea sau a șasea cea mai puternica armata din Europa.

O.Juravlёva- Nu mai spuneti?!

Markov – Da, da, da, da, da. Ea cedeaza, desigur, armatelor britanica, franceza …

O.Juravlёva- Ce universitate, încă o dată, îmi pare rău, nu am auzit?

Markov – Institutul mongol pentru Studii Strategice.

O.Juravlёva- Există astfel de dovezi?

Markov – Da, da. De altfel, ei cred că unitatile lui Motorola (fost comandant prorus din Donetk), pe care teroriștii SBU l-au ucis, ca să spunem așa, și Ghivi  – sunt recunoascute de un alt institut european (am uitat, din păcate, numele lui, de asemenea implicat în probleme militare), recunoscute ca fiind cele mai bune unități de infanterie din Europa.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

One Response to Un ”politolog” pro-Kremlin bate câmpii: ”Armata DNR-LNR – a 5-a sau a 6-a după forță din Europa”

  1. bogdan spune:

    Si sediul Institutului Mongol de studii strategice se afla in Iurta cea mai mare din zona desertului Gobi unde Strategii principali sunt liderii celor mai mari ciurde de iaci si oi din zona…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top