invazia in poloniaJudecatoria Perm din Rusia l-a amendat pe Vladimir Luzghin, locuitor al orasului Perm, pentru faptul ca a repostat pe Facebook un articol care afirma ca Uniunea Sovietică și Germania au invadat Polonia în comun, în 1939, fapt care a dus la începutul celui de-al Doilea război mondial.

Judecatoria si procurorii au considerat ca textul conține „informații false cu privire la activitățile Uniunii Sovietice”, în special fraza că „comuniștii și Germania au atacat în comun Polonia și au început al Doilea război mondial, mai exact, comunismul și nazismul au cooperat la modul cinstit”.

Aceste declarații, după cum se menționează în sentinta, sunt în contradicție cu faptele constatate de Tribunalul de la Nurnberg.

Astfel cum rezultă din textul sentinței, în timpul anchetei, inculpatului i s-au pus întrebări despre istoria celui de-al Doilea război mondial, în special, cu privire la circumstanțele începutului razboiului. Ca răspuns, el a explicat că a studiat istoria la școală și la lecții învățase că razboiul mondial a inceput pe 1 septembrie 1939, cand Germania nazistă a invadat Polonia, iar în partea de est a Poloniei au intrat trupele sovietice.

Ca martor al acuzării a fost adus Alexander Vertinsky, decanul Facultății de Istorie a Universității de Stat din Perm, care a ajuns la concluzia că materialul conținea informații false despre activitatea URSS în al Doilea război mondial, și conține „declarații care nu corespund poziției recunoscute pe plan internațional”.

De asemenea, în sentinta se menționeaza expertiza psihologico-lingvistica care a relevat faptul ca publicul-țintă al materialului este alcatuit din „persoane cu atitudine negativa fata de autoritățile oficiale, susținătorii ideilor naționaliste”, iar autorii „realizeaza scopul de a convinge” despre existenta unei colaborari a URSS cu Germania nazistă.

Ca rezultat, Vladimir Luzgin a fost condamnat la plata unei amenziin valoare de 200 de mii de ruble.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (2 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

5 Responses to Un rus a fost amendat de tribunal pentru ca a afirmat că URSS a atacat Polonia împreună cu Germania nazistă

  1. Metalic972 spune:

    Ar fi bine toti care scriu minciuni ca pe situl asta nu sa fie amendati dar trimisi la pușcărie!!!!!!!!!!

  2. bogdan spune:

    Intamplari autentice din Ospiciul Lumea Rusa !!! Dragi tovarasi trolli !Asta este cea mai democratica tara din lume nu-I asa ?

  3. Catun spune:

    Cat de represiv poate fi aparatul de propaganda rusesc in secolul XXI. Rusilor le e frica de consecintele propriilor fapte, una fiind plata daunelor de razboi victimelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top