Consiliul European a prelungit sancțiunile impuse împotriva persoanelor fizice și juridice din Rusia și autoproclamatele republici din estul Ucrainei, în legătură cu violarea integrității teritoriale și suveranității Ucrainei.

Sancțiunile au fost prelungite cu șase luni, până la 15 septembrie 2017.

La data prelungirii măsurilor restrictive, care prevăd interzicerea intrării în UE și înghețarea activelor, pe lista de sancțiuni sunt incluși 150 de persoane și 37 de organizații.

Uniunea Europeană a impus sancțiunile în cauza în luna martie 2014.
De asemenea, UE a introdus sancțiuni economice împotriva Rusiei (acestea au fost anterior prelungite până pe 31 iulie 2017) și sancțiuni separate în legătură cu anexarea de catre Rusia a Crimeei și Sevastopolului (prelungite până pe 23 iunie 2017).
Sancțiuni similare au adoptat și alte state – SUA, Canada, Japonia, Australia etc. Tot atunci, in 2014, Rusia a anuntat ca impune ca răspuns împotriva acestor țări embargou alimentar, însemnand interdictia importului de produse alimentare.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (2 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

One Response to Uniunea Europeană a prelungit sancțiunile împotriva cetățenilor și companiilor din Rusia

  1. bogdan spune:

    Ceva normal ! Ele trebuiesc inmultite nu doar prelungite !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top