The InterviewExperții în securitate au exprimat îndoieli cu privire la faptul că în spatele atacului cibernetic senzațional asupra Sony Pictures se află Coreea de Nord, deoarece rezultatele unui nou studiu sugereaza ca hackerii care au trimis mesajele sunt vorbitori nativi de limba rusă„, scrie The Times.

FBI-ul spune că deține suficiente date pentru a incrimina Coreea de Nord ca autor al atacului asupra studioului Sony Pictures de la Hollywood, se spune în articol.

„Washingtonul a declarat Coreea de Nord a acționat ca reactie la filmul The Interview, o comedie în care liderul nord-coreean Kim Jong-un moare în condiții oribile„, scrie publicatia.

Cu toate acestea, mulți experți de securitate sunt sceptici. Nu cred hackerii din Coreea de Nord au realizat atacul asupra Sony„, susține Joe Brown, reputat analist al revistei Wired.

Unii oficiali americani mai banuiesc atacul a fost realizat de un angajat nemulțumit sau fost angajat al Sony„, notează ziarul.

Alti analisti indica însă posibila implicarea Rusiei. Compania specializata in securitate informatica Taia Global a efectuat o analiză a 20 de fragmente de text scrise în engleză stricată, care au fost trimise de Gardienii Păcii (Guardians of Peace), grupare considerata a fi responsabila de atac. Taia Global a ajuns la concluzia că erorile gramaticale ar fi putut fi făcute de către cineva a cărui limbă maternă este rusa, susține publicația.

Președintele Obama a promis să dea un răspuns adecvat Coreei de Nord. Cu toate acestea, în primele texte ale Gardienilor Păcii, filmul The Interview nu era mentionat. Numai după ce mass-media a asociat acest film cu atacul informatic, hackerii au început să menționeze comedia în cauză” scrie ziarul.

Și alți experți contestă afirmatiile FBI.

„De la noi se asteapta sa luam de bune afirmatiile agentiei declara Mark Rogers, expert al companiei CloudFlare Dar în această situație, am mari îndoieli ca lucrurile sunt cu adevarat asa cum afirma FBI”.

Amintim ca atacul informatic ce sta la baza scandalului international s-a petrecut pe 24 noiembrie, cand hackerii au încarcat online cinci filme Sony Pictures care nu fusesera încă lansate; datele personale a unui numar de 47.000 de angajati Sony, scenariul viitoruluu film cu James Bond, dar si e-mail-uri jenante pentru sefii Sony.

Coreea de Nord a negat ca ar fi avut vreo implicare in atacul cibernetic, Phenian-ul cerand o ancheta comuna cu SUA.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top