Comisia SUA privind Libertatea Religioasă Internaționala (uscirf) a inclus pentru prima dată Rusia în lista țărilor în care este încălcată libertatea religioasă, scrie Newsweek. De asemenea, organizația remarca că după anexarea Crimeei, Rusia este singura țară care a extins represiunea anti-religioasă pe teritoriul unui stat vecin.

La câteva zile după ce Curtea Supremă a Rusiei a impus interdicția totală a activității „Martorii lui Iehova“, Comisia SUA privind Libertatea Religioasă Internațională a declarat că Rusia este o „țară care trezește o deosebită îngrijorare“ în ceea ce privește libertatile religioase, scrie Newsweek.

Publicația notează că Rusia a fost inclusa pentru prima data în lista țărilor în care sunt încălcate libertățile religioase, în rând cu Iranul, Siria, Nigeria, Myanmar și China.

Deși Comisia a inclus Rusia în lista înainte de decizia cu privire la  „Martorii lui Iehova“, președintele acesteia, Thomas J. Reese, a declarat că această „încălcare gravă“  doar confirma limitarea libertății de conștiință practicată in Rusia.

„Apelând cinic la un pachet defectuos de legi denumite anti-extremiste, Rusia pentru prima dată în istoria sa a impus o interdicție vizând o organizație religioasă internațională – a spus Reese. – Decizia Curții Supreme din Rusia a confirmat doar că recomandarea Comisiei a fost legitimă, justificată și în timp util”.

De asemenea, Reese susține că statul rus „nu consideră că este obligat să respecte normele acceptate la nivel internațional“, scrie Newsweek.

În plus, șeful Comisiei a subliniat că prigoana ”Martorilor lui Iehova” nu este singurul exemplu de încălcare a libertății religioase în Rusia. Comisia a criticat politica guvernului rus și în legătură cu tătarii din Crimeea, care sunt majoritatea musulmani.

„Rusia este unica prin faptul <…> că este singura țară în această listă care nu doar că în mod constant suprimă libertatile religioase, <…>, dar, de asemenea, a extins represiunea pe teritoriul unui stat vecin, a recurs la invazie militară și ocupație“, – se arata in raportul Uscirf.

„Vladimir Putin și guvernul rus s-au dovedit a fi printre contravenienții cei mai înrăiți ai libertăților religioase în lume“, – declara Reese.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (2 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

One Response to Uscirf: Rusia – un contravenient înrăit al libertăților religioase

  1. bogdan spune:

    rahatul ala nu-i o tara ! e o benzinarie imensa populata de o subspecie nedezvoltata de hominizi condusi de un Pitik dement !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top