kazahstanKârgâzstan a anuntat ca își întăreste protecția frontierei cu țara vecină Kazahstan, din cauza evenimentelor din Almatî de pe 18 iulie, anunta Serviciul Frontierei de Stat din Kârgâzstan.

„În scopul asigurarii frontierei și punctelor de control aflate pe perimetrul zonei de frontieră kirghizo-kazaha, s-a trecut la regimul intarit a pazei frontierelelor, ceea ce implică atragerea unei cantitati suplimentare de personal”, – se arată pe website-ul Serviciului Frontierei de stat.

Lungimea graniței între Kârgâzstan și Kazahstan este de 1.241 km, iar distanta fata de capitala kârgâza Bishkek fata de cel mai apropiat punct de control la frontiera internațional „Ak-Jol”, de la granița cu Kazahstanul, este la numai 25 km, transmite „Interfax”.

Și Tadjikistan cu Uzbekistan au adoptat măsuri suplimentare de securitate la granița cu Kazahstanul, după evenimentele din Almatî. Pe 18 iulie, președinte Tadjikistanului Emomali Rahmon a avut o ședință de lucru cu șefii de agenții de securitate și a organelor de drept ale țării, în timpul căreia, printre altele, s-a discutat problema „consolidarii frontierei de stat”, anunta TASS.

„În conformitate cu un decret prezidențial, Comitetul de Stat al Securității Naționale din Tadjikistan și alte autorități de aplicare a legii au luat măsuri suplimentare pentru asigurarea securității în aeroporturi și în aeronave țării. Ca parte a decretului vor fi efectuate operațiuni de căutare, descurajare și prevenire a atacurilor teroriste, deturnarii de aeronave, alte clădiri de structuri ale aviației”, – a anuntat serviciul de presa.

La randul au, Uzbekistan a inasprit controlul la frontiera terestră cu Kazahstan. Potrivit Comitetului pentru protecție a frontierelor de stat al Serviciului Național de Securitate din Uzbekistan, într-o astfel de situație, polițiștii de frontieră acționează în cadrul unui regim prestabilit, consolidand cooperarea tehnice pe toata lungimea de două mii de kilometri a frontierei comune cu Kazahstan.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top