Statistica publicata în această săptămână de Banca Centrala a Rusiei arata ca soldul contului curent în 2016 a atins minima ultimilor 18 ani, scrie ziarul „Vedomosti”.

Situatia putea fi și mai rea, însa deficitul de valuta a fost atenuat prin sistarea în practica a procesului de rambursare a datoriei externe, care a lovit rubla extrem de puternic în 2014-2015.

Ceea ce a început în urmă cu șase ani, scăderea prețurilor pentru aproape toate produsele exportate de Rusia, a lovit puternic capitolul de venituri în valută străină al economiei ruse.

În 2016, afluxul de petrodolari a scăzut cu 17,9%, iar veniturile din vanzarea de gaze au scăzut cu o treime, atingand minima ultimilor 12 ani (30,9 miliarde de dolari). În pofida promisiunilor autorităților, exporturile de produse (materiale) nu au crescut, din contra, au scăzut cu 10%, la 128,3 miliarde de dolari, cel mai scăzut nivel din 2009.

Exporturile totale de bunuri au adus în Federația Rusă 279,2 miliarde de dolari, cu 18% mai puțin decât anul trecut, și de două mai putin decât în ​​2014.

Aproape 70% din valuta obtinuta  – 191,4 miliarde de dolari – au fost cheltuiti pentru plata importurilor, care în termeni monetari au scazut cu doar 0,8% – în ciuda tuturor declarațiilor privind ”substituția”.

Circa 24,3 miliarde de dolari au fost trimisi în străinătate ca plată pentru serviciile prestate. Alte 32,5 miliarde de dolari au fost expediate în străinătate sub forma de „venituri din investiții” (plăți către deținătorii străini de acțiuni și obligațiuni ale companiilor rusești, precum și tranzacții offshore ale rusilor). O cantitate suplimentară, de 15,4 miliarde $, a plecat din tara sub forma de export de capital a  sectorului privat.

Ca urmare, excedentul de cont curent (diferența dintre valuta intrata si iesita) a scăzut de trei ori în comparație cu anul precedent. Rezultatul final – 22,2 miliarde de dolari – un record negativ pentru ultimii 18 de ani.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

3 Responses to Veniturile în valută ale Rusiei au atins minima ultimilor 18 ani

  1. Metalic972 spune:

    Da da ai perfectā dreptate iar în 2018 Putin presedinte iar.

  2. bogdan spune:

    Incet incet fac tot mai mult foamea godacii debilului putler ! Daca le place sa mearga la furat prin vecini atunci sa se manance unul pe altul de foame godacii spurcati…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top