putin la tvVladimir Putin, se pare, rămâne stăpânul situaţiei după doar două zile de la „anunţurile catastrofale” cu privire la căderea rublei. Presedintele rus a reușit să ţină piept unei conferinte de presă care a durat 3,5 ore, scrie Julian Hansen în Sueddeutsche Zeitung.

Dar ar fi greșit să spunem că Putin a ţinut piept cu succes întrebarilor ziariştilor, pentru că cele cu adevărat critice le-a lăsat fără răspuns și, ca întotdeauna, a glumit, a pus intrebari retorice la rândul său și a facut excursii în istorie. Iar sa repete întrebarea ziaristii nu puteau.

Conferința de presă ţinută de Putin, joi, a arătat din nou președintele rus nu are nicio idee despre cum s-ar putea ieși din criza actuală. Mai mult decât atât, există motive să se creadă că pentru Putin economia este secundară, deoarece retorica patriotică şi patosul cu care a vorbit despre ursul rus, care nu poate fi supus, încă îl unesc pe presedinte cu poporul”.

Este posibil ca Putin să mai rămână la putere câţiva ani. Cu toate acestea, diversificarea necesara a economiei Rusiei în această perioadă nu va fi efectuata, aşa cum nu a fost facuta nici in sătuii ani 2000. În cazul în care prețul petrolului va creste din nou, Putin va depăşi ce a fost mai rău„, spune autorul.

Între timp, povestea despre măreaţa țară începe să dea fisuri.

Privind la cursul de schimb valutar, oamenii își dau seama cât de gravă este situația actuală„. Publicatia britanica Economist a numit acest fenomenvictoria frigiderului asupra televizorului„, adică atunci când produsele alimentare devin atât de scumpe, încât pălăvrageala de la televizor despre măreția țării este din ce în ce mai puțin plauzibila.

Situația actuală este tot mai riscanta pentru Putin, și, prin urmare, nu se poate exclude faptul că acesta va strânge surubul si represiunile împotriva criticilor săi crede Hansen.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (2 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top